Netflix op de Mac

Netflix gaat geen Mac-app maken

Geen plannen met Apple’s Catalyst

Met Catalyst kunnen ontwikkelaars gemakkelijker hun bestaande iPad-apps geschikt maken voor de Mac. Nu hopen veel mensen dat Netflix nu ook als standalone-app op de Mac komt. Maar dat zit er niet in.

Eerder vandaag publiceerden we een lijst met Catalyst-apps, oftewel apps die al zijn omgezet van iPad naar Mac. Twitter heeft beloofd met een Mac-app te komen, gebaseerd op Catalyst. Maar Netflix is niet van de partij: het bedrijf heeft aangegeven dat de iPad-app niet zal worden omgezet naar macOS.

Je zul dus moeten blijven kijken via de browser. Een zelfstandige app zou echter voordelen kunnen hebben, zoals het downloaden van films en tv-shows die je vervolgens offline kunt bekijken. Ook werkt het als losse app beter met allerlei macOS-functies. Netflix heeft al wel een Windows 10-app voor pc’s, die eigenlijk bedoeld is voor tablets maar ook op desktops en laptops met Windows werkt.

Nog lang niet alle apps zijn klaar
Nu Catalina officieel van start is gegaan, kunnen de ontwikkelaars voor het eerst laten zien wat ze hebben gemaakt. De lijst met Catalyst-apps is al behoorlijk, maar we missen toch nog wel een paar grote namen. Zo ontbreken DC Universe en Asphalt 9. Ze werden op het podium gepresenteerd, maar de apps waren niet op tijd klaar en ze zijn nu zelfs verwijderd van de Catalina-pagina bij Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2019, 20:50
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp netflix

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.