Tap Strap 2

Met Tap Strap 2 kun je in de lucht schrijven

Wie zegt dat een toetsenbord altijd een rechthoekig vlak op tafel moet zijn? Tap maakt een futuristisch toetsenbord dat je in de lucht kunt gebruiken. De Tap Strap 2 is de tweede generatie van dit bijzondere toetsenbord.

Tap Strap 2

Als je in de trein zit of in bed ligt heb je niet altijd ruimte om een toetsenbord neer te leggen. De Tap Strap 2 zou dan een uitkomst kunnen zijn. Deze is qua design vergelijkbaar met de eerdere Tap Strap, maar heeft nu een nieuwe duimring en betere muisfunctionaliteit. Je kunt daardoor nauwkeuriger aanwijzen wat je wilt. De batterijduur is ook verbeterd en is nu 10 uur.

Je kunt hiermee tikken op zachte oppervlakken en dat werkt nu beter dan op de originele Tap. Je maakt verbinding via Bluetooth met je iPhone, iPad of een ander apparaat. Nieuw is de functie AirMouse. Dit houdt in dat je je iPad, Apple TV of smart tv met handbewegingen kan bedienen. Dat kan handig zijn als je op de bank zit en een toetsenbordje te veel gedoe is.

Tap Strap 2 AirMouse

Ook voor smart tv’s
AirMouse werkt meteen, zonder dat je iets hoeft te doen. Je kunt meerdere varianten gebruiken, afhankelijk van de taak. Zo is er de Multimedia Mode, voor het spelen, pauzeren en volume aanpassen tijdens het luisteren naar muziek. Met de Smart TV Mode kun je door menu’s bladeren en items selecteren. En in de Mouse Mode kun je gemakkelijk een cursor bedienen en klikken, net zoals bij een gewone muis.

Tap Strap van dichtbij

Verder beschikt het toetsenbord over een selfie-functie, zodat je op afstand foto’s van je zelf kunt maken, als een soort Bluetooth-clicker. Typen doe je door met je vingers te tappen, vandaar de naam. Verder zijn er allerlei handbewegingen, waarbij de Tap Strap 2 probeert te voorspellen wat de gebruiker wil doen. Hou je je hand bijvoorbeeld horizontaal, dan verwacht Tap dat je iets wilt typen. Draai je je hand, dan schakelt de AirMouse Mode in. Ook op de iPad kun je allerlei handbewegingen gebruiken, bijvoorbeeld om apps te starten of terug te gaan naar het beginscherm.

Tap Strap 2

Er komen in de toekomst nog meer bewegingen bij, zodat het ook te gebruiken is met AR- en VR-brillen. Ontwikkelaars kunnen zich vanaf volgend jaar aanmelden om apps voor de AirMouse-functie te maken. Het bedrijf brengt dan een AirMouse SDK (softwareontwikkelkit) uit.

Zie je het helemaal zitten, dan kun je de Tap Strap 2 kopen voor $200.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2019, 19:25
Categorie Accessoires
Onderwerp toetsenbord

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.