Reacties voor: Netflix verwijdert AirPlay-support vanwege ‘technische beperkingen’

Netflix heeft de ondersteuning voor AirPlay laten vallen en noemt daarvoor 'technische beperkingen'. Je kunt daardoor niet langer films en series vanaf je iOS-apparaten naar een Apple TV of ander apparaat streamen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 37 reacties

  1. Volgens mij heeft dit indirect te maken met de komende AppleTV+ videodienst. Een beetje kinderachtig is het wel dat er steeds meer functionaliteit weggaat. Ooit (mede) groot geworden door platvormen als iOS en tvOS.

  2. Moet zeggen dat ik het wel een logische stap is van Netflix. Je kan kijken via je Apple tv en als je een smart tv hebt kan je de app van Netflix downloaden. Zelf heb ik juist de Apple tv in de woonkamer omdat je dan samen een film kan uitzoeken. Dat doe je toch niet op je telefoon en dan ga je kijken. Tenminste als je niet alleen gaat kijken. Wel was ik gestopt met ziggo voor alle onzin reclame en heb Netflix, Videoland en zometeen moet ik dan ook nog Apple Chanels en Disney Chanels en Discovery Chanels. Waarom kan dat niet gewoon in een fcking app! Dat was juist het mooie nu moet ik niet kanalen door lopen maar weer apps! 😉

  3. @Ade: ik vind het helemaal niet kinderachtig, dit heet gewoon een zakelijk verdienmodel. En Apple weet als geen ander hoe ze geld bij klanten op moeten halen. Nu Netflix wil dat de inkomsten daar komen waar ze horen: namelijk bij Netflix zelf, zou het kinderachtig zijn? Dat Apple TV is gedoemd te mislukken: te laat in de markt gestapt. Dan zullen ze echt met hele goede vernieuwende series en films moeten komen.

  4. @Hans: Wat heeft dat allemaal met AirPlay te maken eigenlijk?

  5. @Hans: Dus jouw Albert Heijn verdient ook niet aan de fles Cola die je daar koopt? Als je een product in een winkel wil verkopen dan hoor je daar een vergoeding voor te betalen. Dus ook Netflix.

    Mocht Netflix helemaal stoppen met ook TV OS bijvoorbeeld. Dan vliegen ze er bij mij toch echt uit.

  6. AirPlay is altijd ramp geweest. Video’s streamen met laatste nieuwe MacBook pro naar Apple tv: altijd met haperingen en lipsync nooit synchroon.
    Was met vorige generaties ook zo.

  7. @Christophe: Dit probleem ben ik echt nog nooit tegengekomen. Het kan wel eens zijn dat AirPlay later start. Maar dat heeft met het bufferen te maken.

  8. Zolang de appletv app blijft bestaan en ze chromecast blijven ondersteunen hoor je deze jongen niet klagen. Ben anti Google maar die chromecast apparaatjes hier in huis zijn echt top! Ze hangen achter elke tv hier in huis en werken feilloos en dat voor nog geen €40 pp!

    Aan de hoofd televisie zit een ATV 4K 64gb omwille van de HomeKit functionaliteit en het bekijken van NLziet, YouTube, Netflix en Videoland.
    Ook spelen we er veel spellen op.

  9. @Christophe: dit is alleen als je je volledige beeld vanaf je Mac probeert te streamen en een video afspeelt. Als je vanaf de player AirPlay gebruikt, dan buffert hij netjes de video.

    @Hans: zakelijk gezien is dit toch helemaal niet slim? Je raakt alleen maar je gebruikers door functionaliteiten te laten vallen. Wordt alleen maar interessanter om een andere dienst te gebruiken als je product moeilijker te gebruiken wordt.

    Verder snap ik de strijd niet zo. Kunnen toch prima meer content aanbieders naast elkaar bestaan. Zijn er altijd geweest. Voor de consument en de makers van films en series beter dat iedereen samenwerkt en met bundels komen, zodat we niet hoeven te kiezen maar alle content kunnen zien.

  10. Is toch ook een onnodige functie. Waarom zou je omslachtig vanaf je iPhone gaan streamen als er een Apple tv app is?

  11. De reden schijnt een aankomend ‘alleen mobiel’ abonnement te zijn in bepaalde landen, dat goedkoper zou worden dan het huidige abonnement

  12. Origineel geplaatst door Christophe
    AirPlay is altijd ramp geweest. Video’s streamen met laatste nieuwe MacBook pro naar Apple tv: altijd met haperingen en lipsync nooit synchroon.

    Was met vorige generaties ook zo.

    Check je audio installatie. Als iets goed werkt is het AirPlay wel!

  13. Welke technische beperkingen is mij een raadsel, werkt perfect. De enige beperking die ik na abonnee te zijn van het eerste uur is het matige aanbod. De hoeveelheid content mag dan wel groot zijn de kwaliteit niet. Als het een film of serie van goede kwaliteit is dan heb je die allang gezien. Nieuw op Netflix moet ook zo gelezen worden. Eigen producties is vaak een vrijwel identieke kopie van een andere serie/film. Dit is voor mij een extra reden om uit te zien naar betere diensten. Bovenop de hoge abonnee prijs die je moet betalen voor HDR/ Dolby vision. Hopelijk biedt Disney meer waar voor het geld.

  14. AirPlay mirroring misschien?

  15. Sure. Ze zijn gewoon lui en monopolist.
    Ik hoop dat de concurrentie hen inpakt. Ik heb bandersnatch ook nog niet fatsoenlijk kunnen kijken, want **** it.

  16. @Rutger: helemaal correct

  17. Even een vraag, waarom zou je van je iphone of ipad streamen naar je atv terwijl je voor de atv een app hebt?

  18. Erg vervelend dit.
    Er valt voor mij functionaliteit weg.
    Ik kan niet alles kijken via mijn chromecast, gelukkig kon ik de oude apple tv van mijn vader overnemen.

    Ik kan echt ALLES vanaf mijn iphone kijken via airplay!
    Nu moet ik de chromecast telkens gaan aansluiten als ik netflix wil gaan kijken op mijn tv.

    Nu is dat niet een hele grote ramp, kost me even 5 minuutjes om over te switchen.
    Maar als ik geen chromecast had had ik dus lekker weer de portomonee erbij kunnen pakken.

    Achja, misschien doen ze de functionaliteit weer terug wanneer er genoeg mensen hebben geklaagd.

  19. Slechte smaak heb je als bedrijf wel als je errors toevoegt aan je eigen app waarmee je gebruikers lastigvalt puur omdat je weer eens een statement wil maken. Vecht dat lekker samen uit en laat je (betalende) gebruikers met rust.

    Los daarvan zie ik een hoop gezeur over Apple TV’s. Ik heb ze bijna allemaal gehad, maar nog nooit een klacht over AirPlay of wat dan ook. Wellicht moeten mensen een fatsoenlijke televisie kopen of een nieuw model Apple TV. Als je de Apple TV 4K hebt met een OLED-televisie waar een fatsoenlijke processor in zit (dus niet een low-budget LG-televisie) is het onmogelijk dat je ook maar iets hebt om over te zeuren.

  20. Netflix is bezig zijn eigen graf te graven. De marvel series cancelen was geen Disney keuze, maar een Netflix keuze. Ze wilden geen ‘reclame’ maken voor marvel.

    Prijzen gaan omhoog, meerdere schermen naar beneden en nu ga je je premium klanten (iOS gebruikers zijn nou eenmaal heel loyaal) een functionaliteit afnemen. Ik weet et wel als Disney plus een goede library heeft 👍.

  21. Origineel geplaatst door Anthony
    @Christophe: dit is alleen als je je volledige beeld vanaf je Mac probeert te streamen en een video afspeelt. Als je vanaf de player AirPlay gebruikt, dan buffert hij netjes de video.

    Nooit last van… alles streamt hier zonder te haperen of slechte lipsync. Misschien een “langzamer” netwerk?🧐

  22. Netflix zit hier gewoon in de decoder van Proximus tv als kanaal. Is dat in Nederland niet gangbaar ?

  23. Het was sowieso al veel handiger om gewoon via de netflix app op de apple tv zelf te kijken. Heb in geen jaar netflix via airplay gekeken volgens mij

  24. @Davey: Heeft je tv geen Netflix app dan dit is nog veel makkelijker, daarbij kan je met chromecast ook alles streamen.

    @Rutger: Waarom een Apple tv als je gewoon een tv heb met apps, zelfs mijn lg tv uit 2014 doen alle apps het nog op.

  25. @Christophe: Als je vertragingen krijgt mirror je je hele scherm. Als je gewoon je video uitstuurt naar de Apple TV werkt dat perfect. Zelfs met een 2008 MacBook en 1080P films…

  26. @Davey: Waarom installeer je de Netflix app dan niet op je AppleTv?

  27. Origineel geplaatst door Dennis
    Waarom een Apple tv als je gewoon een tv heb met apps, zelfs mijn lg tv uit 2014 doen alle apps het nog op.

    Misschien omdat de AppleTv soepeler werkt en beter beeld geeft?

    Ik heb zelf een splinternieuwe 65” Philips 903 Oled met helaas Android tv als smart tv platform. Ik gebruik de appletv nog erg vaak simpelweg omdat het beeld echt vele malen beter is bij bijvoorbeeld 4K HDR films/series op Netflix. Ook is het aanbod van Apps beter op de appletv en ziet alles er simpelweg beter uit. Ook staat er op de appletv een redelijke verzameling aangeschafte films (die overigens allemaal gratis zijn omgezet naar 4K indien beschikbaar).
    En de appletv is volledig te bedienen middels de afstandsbediening van de tv dus het kost op geen extra moeite om de Appletv i.p.v. de smart tv apps te gebruiken.

  28. In mijn huis heeft AirPlay het al jaren geleden verloren van de Chromecast. Laatstgenoemde heeft een bredere ondersteuning en werkt ook lekkerder. Misschien is het bij AirPlay 2 anders, maar een Chromecast neemt de stream volledig over van het apparaat, terwijl bij AirPlay de verbinding tussen zender en AirPlay-apparaat in stand moet blijven. Kost liters aan accucapaciteit en werkt ook minder vlekkeloos.

    Vind het wel alsnog een rigoureuze keus van Netflix.

  29. @Christophe: Dat ligt dan toch echt aan jouw lokale verbindingen… Niet aan de apparatuur.

  30. (Red.) Reactie Netflix toegevoegd

  31. Netflix denkt dat ze groter dan Apple zijn? Netflix wordt steeds meer afhankelijk van eigen content. Die is nog steeds middelmatig. Netflix zit nu op zn hoogtepunt, zal door moeten innoveren, in plaats daarvan komen zij met dit soort truukjes, dat is vaak het begin van de val.

  32. Wat velen al zeggen; t is de Apple tv dienst die Apple door wilt drukken. Nogal jammer dat hier dan Trump-iaanse praktijken worden toegepast. Hoe 2019 is ‘t om de ene functionaliteit te ruilen voor de ander ipv. Gewoon een mooi, betaalbaar ecosysteem te creëeren voor alle type gebruikers. Apple isoleert zich steeds meer door te kiezen voor ‘t geld ipv. innovatie. Jobs z’n legacy wordt hiermee echt te grabbel gegooid.

  33. De reactie van Netflix slaat echt nergens op. Het casten via chromecast hebben ze toch ook 0,0 idee naar welk apparaat het wordt gestreamt. Waarom slopen ze dan wel AirPlay eruit.
    Ik gebruik de functie overigens niet, daar gaat het niet om. Ik heb 2 AppleTV’s in huis en gebruik gewoon de native app.
    Maar ik denk dat het meer te maken heeft met het aantal schermen waarvoor je een abo af kan sluiten. Als je meerdere tv’s in huis hebt met allemaal ingebouwde AirPlay functies zou het weleens zo kunnen zijn dat je maar een goedkoop abo nodig hebt om toch naar alle schermen te kunnen (AirPlay) streamen middels je iOS device.
    En dan lopen ze dus geld mis. Maar dat geven ze niet als reden. Ze willen gewoon cashen per scherm.

  34. Apple tv is en “must have” bij mij, het is zo simpel om te streamen, stream even wat van YouTube, laat iets even zien op jouw tv, het interface” is beter op en iPad, iPhone of Android, ik heb een MotoX met beeTv en CastAll geïnstalleerd, ik kan alle films en series streamen naar mijn Apple tv, van mijn MotoX (Android).
    Apple tv aansluiten met “internetkabel”.

    Ik denk vaak dat sommige Apple producten of functies ontworpen zijn voor mensen die allen wonen, zoals Siri,
    maar Apple tv is gemaakt voor gezinnen met veel mensen oven de vloer.

  35. @Alberto: Enige minpunt van AirPlay is dat ondertiteling niet altijd gestreamd wordt.
    Ondertiteling blijft op het toestel, bij officiële apps werkt zelfs ondertiteling.

  36. Genoeg reden voor mij om per direct Netflix er uit te gooien. Ik stem wel met mijn portemonnee.

  37. “It has nothing to do with DRM. But Netflix would like to be able to capture device IDs so they can track what devices their content is played back on. AirPlay 2 won’t give them that data. This is about Netflix wanting data and using a false technical excuse as a defense”

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.