Reacties voor: Nieuw Netatmo HomeKit-deurslot werkt ook met NFC-sleutels

Netatmo heeft op de CES 2020 een nieuw slim deurslot aangekondigd. Het slot werkt met alle deuren met een Europese cilinder en wordt geleverd met een setje NFC-sleutels. Openmaken met een app is ook mogelijk.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Ik heb een voordeur met driepunts sluiting waarbij ik altijd eerst de deurkruk helemaal omhoog moet doe bewegen voordat ik de deur op slot kan draaien.
    Ik vrees dat hier geen electronisch slot voor gaat komen……

  2. Als de daadwerkelijke beschikbaarheid net zo lang duurt als bij de eerder aangekondigde slimme deurbel van Netatmo, dan wordt het waarschijnlijk 2023 of zo voordat dit slot aangeschaft kan worden…

  3. Ze hebben nog niet eens hun video deurbel uitgebracht…
    Een jaar na CES 2019

  4. Volgens Netatmo vanaf dit najaar in de winkel? Nu precies een jaar geleden kondigde Netatmo op de CES 2019 hun slimme deurbel aan, die zou later dat jaar in de winkel liggen. Hij is nog steeds niet te koop en klanten worden al maanden aan het lijntje gehouden met “binnenkort”. Kortom, ik neem de toezeggingen van dit bedrijf met een flinke korrel zout.

  5. Hmm werkt niet via internet, maar wel met HomeKit… zou je dan juist wel of niet op afstand de deur moeten kunnen openen? Ik noem maar iets, als ik bijvoorbeeld in de supermarkt ben maar mijn ouders die langskomen staan al voor de deur, kan ik ze dan gewoon binnenlaten? Want dat lijkt me juist een extra handigheid aan een elektronisch slot.

  6. (Red.) Artikel aangepast met betrekking tot beschikbaarheid.

  7. @Bollie: Ik heb precies hetzelfde. Ook ik moet eerst de deur greep omhoog duwen voordat ik hem op slot draai. Hiermee gaat dan de driepuntssluiting in werking. Hoop dat daar ooit een mogelijkheid voor komt.

  8. Origineel geplaatst door Jordy
    Hmm werkt niet via internet, maar wel met HomeKit… zou je dan juist wel of niet op afstand de deur moeten kunnen openen?

    Lijkt mij wel; het slot zelf heeft geen internetverbinding, maar zal in huis communiceren met je hub (tv of iPad) via BT. Die hub communiceert dan met “buiten”.

  9. Waarom niet laden via USB-C i.p.v. AAA-batterijen. Hmmm

  10. Ik ben benieuwd of dit slot past icm beslag met kerntrek beveiliging, ik vrees van niet als ik het gedeelte van het slot bekijk aan de ‘buitenkant’. Bluetooth is ook erg onhandig omdat mijn Apple TV in de woonkamer staat en deze behoorlijk ver verwijdert is van de voordeur.

  11. Origineel geplaatst door Fred
    @Bollie: Ik heb precies hetzelfde. Ook ik moet eerst de deur greep omhoog duwen voordat ik hem op slot draai. Hiermee gaat dan de driepuntssluiting in werking. Hoop dat daar ooit een mogelijkheid voor komt.

    Een cilinder bediende meerpuntsluiting plaatsen is hiervoor de oplossing.

  12. Origineel geplaatst door SaMartens
    Ik ben benieuwd of dit slot past icm beslag met kerntrek beveiliging, ik vrees van niet als ik het gedeelte van het slot bekijk aan de ‘buitenkant’. Bluetooth is ook erg onhandig omdat mijn Apple TV in de woonkamer staat en deze behoorlijk ver verwijdert is van de voordeur.

    Waarom niet? Kernstrekbeveiliging zit aan de buitenkant en dit slot aan de binnenkant…

  13. Voor iets wat eind dit jaar uitkomt is bluetooth 4.2 echt niet meer van deze tijd. Als je hub een beetje ver weg staat heb je soms problemen. Zeker met de prijzen die ze ervoor vragen mag je toch wel bluetooth 5 verwachten.

  14. @Bollie: dit is de vervanger van je huidige cilinder. Als je nu de hendel eerst omhoog beweeg en daarna met je sleutel de cilinder moet bedienen om de deur af te sluiten dan werkt deze cilinder ook

    @Jordy: hebben je ouders nu geen sleutel dan, of mogen ze niet naar binnen als je niet thuis bent?

    @Edgar: vermoed dat de knop aan de buitenzijde te hoog is en niet binnen de kerntrekbeveiliging valt

  15. Mensen hebben het hier al geroepen, maar ik doe er nog een schepje bovenop…Netatmo maakt (kondigd aan) echte mooie producten, maar het uitbrengen is echt een drama. Ik snap dat ze het goed willen doen maar de deurbel en nu weer dit deurslot ogen echt geweldig maar het lijken wel kickstarter projecten die nooit af komen.

    Maar goed de concurrentie heeft ook niets beters dus ze maken zich niet zoveel zorgen. De Ring deurbel zuigt gewoon met beeldkwaliteit, stabiliteit, snelheid en het stomme cloud abonnement.

  16. Origineel geplaatst door Mike
    Mensen hebben het hier al geroepen, maar ik doe er nog een schepje bovenop…Netatmo maakt (kondigd aan) echte mooie producten, maar het uitbrengen is echt een drama. Ik snap dat ze het goed willen doen maar de deurbel en nu weer dit deurslot ogen echt geweldig maar het lijken wel kickstarter projecten die nooit af komen.
    Maar goed de concurrentie heeft ook niets beters dus ze maken zich niet zoveel zorgen. De Ring deurbel zuigt gewoon met beeldkwaliteit, stabiliteit, snelheid en het stomme cloud abonnement.

    Helemaal mee eens Mike (zie mijn commentaar hierboven), men roept maar wat en nu een jaar later geen woord meer over de slimme deurbel die er al lang moest zijn. Mijn geduld was op en ik bestelde een andere. Franse slag of te wel half werk en er niet de volledige aandacht aan besteden?

  17. Op 3 januari reageerde ik onder een Youtube video van Netatmo (deurbel):
    Binnenkort beschikbaar? Duurt nu al lang.

    Netatmo gaf het volgende antwoord:

    Hi Menno,
    Our teams are working on it, we’ll let you know as soon as it is available. You can sign up to receive an email when this solution becomes available: https://www.netatmo.com/en-gb/security/doorbell
    Have a great day 🙂

    Ook al duurt het erg lang, dit geeft wel weer even hoop dat ze er hard aan werken om het beschikbaar te stellen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.