Nest Cam op tafel

Nest Cam wordt betere beveiligingscamera met Beeldlijn en Persoonsmeldingen

De Nest Cam krijgt twee nieuwe functies: met Persoonsmeldingen herkent de camera personen en met Beeldlijn kijk je terug in de tijd, ook als je geen Nest Aware hebt.

Nest introduceert vandaag twee nieuwe functies voor de Nest Cam: Beeldlijn en Persoonsmeldingen. Daarmee wordt het een nog betere beveiligingscamera. Beeldlijn laat zien wat de Nest Cam heeft gedetecteerd, zodat je makkelijker door je geschiedenis kunt bladeren. Persoonsmeldingen zorgt ervoor dat je alleen waarschuwingen krijgt als er een menselijke gestalte in beeld te zien is. Bovendien krijgen mensen zonder Nest Aware-abonnement nu 3 uur geschiedenis in beeld, zo vertelde Joost van Hoof, productmanager van Nest in een preview van de nieuwe functies aan iCulture. Ook kondigde Nest vandaag nieuwe kleuren voor de Nest-thermostaat aan.

Nest Cam op tafel

Persoonsmeldingen

Bezitters van een Nest Cam kennen het misschien: je krijgt meldingen van een activiteit binnen, door invallend zonlicht. Persoonsmeldingen moeten ervoor zorgen dat je minder vaak vals alarm krijgt, door je alleen te waarschuwen als het om een persoon gaat. De functie werd eerder al aangekondigd toen de Nest Cam Outdoors werd onthuld, een waterbestendige camera voor buitenshuis.

Om gebruik te maken van Persoonsmeldingen zul je wel een Nest Aware-abonnement moeten hebben. Dit heeft te maken met de geavanceerde algoritmes, die kostbaar waren om te ontwikkelen, aldus Van Hoof. Je ontvangt dan een aparte melding als de camera een persoon ziet, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen zeker weten of twijfelgevallen. Zwiept er alleen maar een tak langs je raam, dan krijg je geen valse meldingen meer. De nieuwe functie werkt op de Dropcam, de Nest Cam en op de toekomstige Nest Cam Outdoor.

Nest Sightline (Beeldlijn)

Beeldlijn

Ook nieuw is de functie Beeldlijn (in het Engels: Sightline). Deze functie spoort automatisch belangrijke momenten voor je op, zodat je niet zelf alle beelden hoeft door te bladeren. Grijze blokjes op de tijdlijn geven aan dat er beweging was, groene blokjes maken duidelijk dat er iets gebeurde in de zelfgekozen activiteitszones. Het was via de website van Nest al langer mogelijk om activiteitszones in te stellen, waarmee je aangeeft op welke plekken wel en geen beweging moet worden gedetecteerd. Zo kun je een deur of raam selecteren als zone om extra in de gaten te houden, terwijl de zone rondom een slingerend uurwerk of koekoeksklok genegeerd kan worden.

Nest Beeldlijn op de iPhone“De Nest Can neemt 2,6 miljoen beelden per dag op”, vertelt Van Hoof. “Die ga je natuurlijk niet allemaal terugkijken”. Met beeldlijn kun je videobeelden terugspoelen, waarbij je meteen ziet welke belangrijke momenten er geweest zijn. Mensen met een Nest Aware-abonnement kunnen tien dagen terugspoelen en videobeelden bekijken. Heb je geen abonnement, dan krijg je van de afgelopen drie uur alleen fotobeelden te zien. Je kunt dan wel zien wie er in jouw kantoor of appartement is geweest, maar je ziet niet precies alle bewegingen. Toch kan dat vaak al voldoende zijn, om te weten water is gebeurd.

Drie uur geschiedenis terugkijken in foto’s is een nieuwe functie en is gratis voor iedereen. Daarmee is het voor gebruikers zonder Nest Aware voor het eerst mogelijk om terug te gaan in de tijd. Heb je een melding gemist, dan kun je alsnog een momentopname zien. De camera analyseert beweging en geluid en vat dit samen tot een gebeurtenis. Je krijgt te zien hoe lang een gebeurtenis heeft geduurd en ontvangt een foto van het belangrijkste moment.

Voor mensen met Nest Aware zijn er nog meer functies, zoals terugspoelen van je videogeschiedenis een time-lapse, die je op elk moment kunt stopzetten en starten. Met je vinger veeg je over het scherm om door de beelden te bladeren. Zie je iets interessants, dan laat je je vinger los en krijg je de video te zien vanaf dat moment. Beeldlijn selecteert het frame waarin alles het duidelijkst te zien is en zoomt vervolgens in.

Nest Cam Outdoors in de regen

Nest Outdoor Cam: makkelijk losknippen?

We vroegen Van Hoof ook naar de Nest Outdoor Cam, die dit najaar op de markt komt. iCulture-lezers maakten zich zorgen over de draad, die duidelijk zichtbaar naar de camera loopt. “Die bedrading is echt dom natuurlijk”, reageerde WvB22. “Vraagt er gewoon om om doorgeknipt te worden.” Volgens Van Hoof valt dat erg mee. “De camera zit goed vast, plat tegen de muur. De camera heeft een grote kijkhoek, dus doorknippen van de kabel is bijna onmogelijk zonder gezien te worden.”

Van Hoof meent ook dat de meeste inbrekers niet met bivakmuts en knipschaar op pad gaan. “Bovendien: een camera is de nummer 1 reden om een huis te skippen. Als ze zien dat er beveiliging hangt, gaan ze liever ergens anders kijken. Als mensen toch nog bezorgd zijn kunnen ze Nest Pro inschakelen, die ervoor zorgt dat de camera hoger komt te hangen en de draad wordt weggewerkt in de muur.”

Gerustgesteld? Wij nog niet helemaal, maar Nest blijkt bewust te hebben gekozen voor een camera met een stroomkabel in plaats van een batterij. Dat moet ervoor zorgen dat je nooit lege batterijen hebt, dat er continu opgenomen kan worden en dat er geen opnames ontbreken. De nieuwe camera gaat $199 kosten en is in pre-order te bestellen.

Nest Cam Outdoors

Nieuwe kleuren voor Nest-thermostaat

Nest heeft vandaag nog meer nieuws te melden: ze hebben drie nieuwe kleurtjes voor de Nest-thermostaat. Je kunt nu kiezen uit zwart, wit en koper, plus de gebruikelijke kleur in roestvast staal. De nieuwe kleuren zouden maar beperkte tijd verkrijgbaar zijn.

Nest thermostaat kleuren

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2016, 20:00
Categorie Accessoires
Onderwerp nest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.