Blek voor iPhone en iPad

Bekroonde game Blek is Apple’s gratis App van de Week

Blek is Apple's gratis App van de Week. Dit met een Apple Design Award bekroonde en alom geroemde spel draait om verbeelding en creativiteit.

Zoals we van Apple op donderdag gewend zijn, staat er weer een nieuwe App van de Week klaar in de App Store. Deze week is dat het creatieve spel ‘Blek’, dat met een Apple Design Award wordt bekroond en in vele recensies wordt geroemd. Blek is tot volgende week donderdag gratis te downloaden.

Blek voor iPhone en iPad
Uniek, creatief spel
Blek is geen doorsnee spelletje, maar uniek in z’n soort. Waar veel spelletjes op een vaste manier te bedienen zijn, is dat bij Blek juist niet het geval. Er is eigenlijk maar één doel: vorm een lijn die alle gekleurde cirkels op het scherm raakt. Hoe je dat doet is geheel aan jou. Er zijn allerlei verschillende manieren om tot je doel te komen. Het gehele spel draait om de verbeelding van de speler. Wel oppassen voor de zwarte gaten trouwens. In onderstaande video zie je Blek in actie.

Apple Design Award in 2014
Blek werd in 2014 door Apple uitgeroepen tot een van de mooiste apps voor iOS. Hiervoor kregen de makers een prestigieuze Apple Design Award. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt op Apple’s ontwikkelaarsconferentie WWDC aan ontwikkelaars die de mooiste apps en games voor iOS en Mac maken. Ook het puzzelspelletje Threes en het creatieve Monument Valley vielen dat jaar in de prijzen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2016, 14:48
Categorie Apps
Onderwerp app van de week

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.