Reacties voor: Neemt de iPhone foto’s terwijl je FaceTime gebruikt?

Een opvallende bug in FaceTime zorgt ervoor dat gebruikers foto's van zichzelf zien waarvan ze niet weten dat ze gemaakt zijn. Het is niet dat glitches in FaceTime zorgen voor enge momenten, maar een persoon op Hacker News denkt een verklaring te hebben.
Lees het complete artikel → Neemt de iPhone foto’s terwijl je FaceTime gebruikt?
Bart Breij -

Reacties: 30 reacties

  1. Zoals de uitleg over de foto kan wel kloppen.

    Ik heb van het weekend FaceTime gebruikt op me iPad 2 op 4.3 en toen ik thuis nog een keer FaceTime opstartte kreeg ik eerst het beeld van die dag ervoor. Inderdaad stilstaand.

  2. Herkenbaar! Mijn facetime werkte laatst niet, de ontvanger kreeg een zwart scherm maar mijn beeld bleef echter gefreezed staan op een beeld waarop ik op m’n werk zit. Ik heb op die lokatie, toen waarschijnlijk de foto gemaakt is, wel facetime gebruikt maar kon geen verbinding krijgen.

    Na een reboot van m’n iPhone was het opgelost in ieder geval! 🙂

  3. Waar moet je dat zien dan. Als ik de telefoon app open en iemand facetime zie ik alleen me camera beeld??
    Iemand

  4. Ik heb dit zojuist geprobeerd op de iPad en ook daar is dit probleem idd aanwezig. Ik zag een foto van de vorige keer dat ik facetime opgestart had (en niet gebruikt).

    Vreemde bug.

  5. Gewoon het mapje tmp leegmaken met ifle. Dan heb je geennprobleemen

  6. De uitleg van johnthedebs klopt inderdaad, wanneer je de app afsluit maakt hij een screenshot die hij laat zien om de impressie te wekken dat hij sneller opstart. De documentatie waarschuwt hiervoor zodat er geen gevoelige gegevens zichtbaar worden daarbij. Om dit te doen neemt de app waarschijnlijk een foto die onzichtbaar voor de gebruiker op de ssd opgeslagen wordt, en pas overschreven wanneer er een nieuwe screenshot wordt gemaakt omdat je m afsluit. Het enige probleem hieraan is dat de ontwikkelaars van Apple er wat teveel bugs in hebben laten zitten 😉

  7. Origineel geplaatst door Gert-Jan
    Gewoon het mapje tmp leegmaken met ifle. Dan heb je geennprobleemen

    mapje tmp?
    leegmaken met ifle???????

    Graag meer uitleg

  8. Ik gebruik multiflow een JB programma en daar zie ik ook vaak een “screenshot” van de applicaties. Ik gebruik geen facetime, maar als ik het zou gebruiken zal daar vast en zeker ook wel een foto van worden gemaakt bij het afsluiten…

  9. en hoe gaan we dit dan weer noemen? De “facetime-gate”? jongens wordt eens volwassen en zeur niet zo. vind het overigens opvallend dat ze nu al een nieuwe iphone heeft…

  10. Had dit laatst ook met m’n iPad 2 op 4.3 heel raar.

  11. Ik heb dit ook…
    Elke keer komt er een foto van me van ergens tijdens de dag en ik heb geen wifi op het werk en gebruik nooit FaceTime overdag.

  12. Daarom blijk ik nog even op 4.2.1 totdat de bugs uit de nieuwe Os zijn opgelost.

  13. Die verklaring is al eens eerder in het nieuws geweest hier op iPhoneclub, dit was nog in de tijd van de eerste iPhone en toen er nog niet zolang een jailbreak beschikbaar was voor iPhone OS1.
    Toen was er een nieuwsitem dat er een map ergens in iPhone OS bleek te zitten met screenshots van applicaties die je had afgesloten door middel van de homeknop. De applicatie wordt namelijk zelf niet realtime verkleind op het scherm maar een screenshot daarvan, dit was destijds de verklaring van Apple omdat mensen dachten dat deze screenshots ongemerkt doorgestuurd zouden worden naar Apple.
    Dit zal met het openen van applicaties wel hetzelfde werken. Deze opent eerst een screenshot van de applicatie van wanneer hij voor het laatst is afgesloten en ondertussen laadt de app op de achtergrond.

  14. Had ik ook! 4.3.1.

  15. Heb ik ook met een vriend. Als hij een keer niet heeft opgenomen, dan krijg ik hetzelfde voorval bij het eerste gesprek. Ophangen en opnieuw bellen lost het op. Het lijkt mij dus te maken te hebben met het niet opnemen van een facetime telefoontje.

  16. Volgens mij was dit ook al bij versie 1.1.4 met de iPhone 2G. Als je een applicatie startte zag je heel even bovenin een verkeerde tijd vermeld, dat was de tijd dat je de vorige keer de applicatie verlaten had.

    Als je het programma ‘Files2’ hebt beveiligd met een wachtwoord, dan zie je vlak voordat het inlogscherm verschijnt, de pagina waar je de vorige keer het laatst geweest bent, dit is eigenlijk ook een bugje.

  17. Ik heb het ook. Versie 4.3.1
    Alleen vind ik het niet echt een probleem. Tenzij iemand anders mijn gezicht op zijn/haar iPhone krijgt.

  18. @Nicoline: iFile is een programma uit Cydia, aan je reactie te merken heb je geen jailbreak.

  19. Ik heb dr ook last van dat ik me zelf bleef zien van eerder ma vond nie intressant moet wel steeds me ipad resette ervoor want zelfs als ie verbinding had gemaakt bleef je de “foto” zien

  20. Dat wordt je iPhone face-down leggen terwijl je je staat om te kleden. 😀

  21. Als ik mijn iPhone respring krijg ik ook het scherm in beeld van de laatste keer dat ik had gerespringed. Vergelijkbaar lijkt me?

  22. Stiekem worden we gewoon in de gaten behouden door de overheid :p

  23. Inderdaad ik heb hetzelfde probleem ook bij mij is na de update hetzelfde probleem met het stilstaande beeld.
    En inderdaad foto’s die niet in mijn album staan.
    Hoop dat het snel wordt opgelost.

  24. Origineel geplaatst door kaas
    jongens wordt eens volwassen en zeur niet zo.

    Misverstandje: het zijn juist volwassenen die meer zeuren. Maar Apple vindt het kennelijk geen gezeur en neemt het serieus.

  25. Iets voor de tv serie The X files.
    Mijn weinige haren gaan nu al overeind staan.
    Gelukkig zit er in mijn iPad 1 geen camera.

  26. Het verhaal over de screenshots klopt. Maar dit is niks nieuws en gebeurt ook bij ‘oude’ IOS.
    Zelf gebruik ik Lockinfo. Indien deze vastloopt en ik respring de app, dan zie ik een lockscreen met batterij status en tijdstip van enkele uren terug. Na de respring staat alles weer goed. Niets nieuws dus.

  27. Ik heb hetzelfde probleem gehad op de iPad 2! Heropstarten heeft het probleem opgelost. Tijdelijk of niet? Afwachten.

  28. Pff.. meteen weer paniek in de media hierover.. Gewoon een “oeps, vergeten buffer leeg te maken” bugje.
    Echt, mensen zoeken meteen overal iets achter.

  29. Ik heb 3 verschillende met wie ik een buitenechelijke relatie heb. Ik Facetime regelmatig met deze beeldschone fotomodellen. Als mijn vrouw hier achter komt gaat Steve Jobs me miljoenen schadevergoeding betalen!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.