Neemt de iPhone foto’s terwijl je FaceTime gebruikt?

Een opvallende bug in FaceTime zorgt ervoor dat gebruikers foto's van zichzelf zien waarvan ze niet weten dat ze gemaakt zijn. Het is niet dat glitches in FaceTime zorgen voor enge momenten, maar een persoon op Hacker News denkt een verklaring te hebben.

FaceTime foutEen klacht op het Apple discussieforum heeft voor veel commotie gezorgd. Een meisje stelt daar dat ze oude foto’s krijgt te zien als ze haar vriendje belt met FaceTime. Terwijl dat gebeurt ziet hij, de ontvanger van het gesprek, alleen een zwart scherm. “Een beetje eng”, stelt ze, “want FaceTime toonde foto’s van onze beide op het werk, waar ik wel eens FaceTime heb gebruikt maar hij nog nooit.” Haar verhaal wordt allerminst afgedaan als spookverhaal. Ook andere forumgebruikers zeggen het voorval meegemaakt te hebben. Neemt de iPhone stiekem foto’s?

Mijn iPhone staat op het dashboard. Ik liet de telefoon in de auto toen ik een sandwich scoorde in een winkelcentrum, waar ik nooit eerder was. Ik had géén Wi-Fi-verbinding. Rende de auto uit, haalde m’n sandwich en zat weer in de auto. Ik keek op de iPhone of iemand me had gebeld – niemand – en reed weg. Toen ik later op mijn werk FaceTime opstartte, zag ik een foto van mijzelf in de auto van twintig tot dertig minuten geleden.

Wat het extra opmerkelijk maakt, is dat de foto’s die de gebruikers zien, niet in de camerarol van de iPhone zijn opgeslagen. De gebruikers die er last van hebben verstrekken niet altijd systeeminformatie, maar het lijkt erop dat de bug voorkomt onder de laatste firmwares 4.3 en 4.3.1. Eén gebruiker zegt Apple te hebben gebeld voor advies en kreeg te horen dat ze haar telefoon geheel opnieuw moest installeren. Dat deed ze, maar daarna kwam het probleem terug. De iPhone 4 werd naar Apple gestuurd en een nieuw exemplaar werd verstrekt – maar ook die heeft het probleem.

Op Hacker News wordt een mogelijke verklaring gegeven door ene ‘johnthedebs’:

Als een app laadt kan die een afbeelding reproduceren van hoe de app er als laatst uitzag voordat ie de laatste keer werd afgesloten, om de indruk te wekken dat een app sneller laadt. In FaceTime OS X voor de Mac toont het beeld de camera als die aan staat zodat je jezelf kan zien en ik vermoed dat het op de iOS net zo gaat. Als je die twee feiten combineert, heb je een mogelijke uitleg voor wat er aan de hand is.

Het is niet de eerste keer dat FaceTime voor benauwde momenten zorgt. In november 2010 werden iPhoneclub.nl lezers met FaceTime al eens verrast door spooktelefoontjes om half vier ‘s nachts.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2011, 16:11
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerpen facetime, fout, iPhone 4, privacy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.