Leveranciers: ‘iPad 2 ruim twee miljoen keer verkocht in maart’

Er zouden volgens schattingen van toeleveranciers tussen 2,4 en 2,6 miljoen stuks van de iPad 2 zijn verkocht, in de maand maart.

ipad 2 kindApple is erin geslaagd om behoorlijk wat iPads te verkopen, ondanks de tekorten in de winkel. Uit cijfers van toeleveranciers zou Apple in maart tussen de 2,4 en 2,6 miljoen iPad 2’s hebben verkocht. Volgens Digitimes is hetzelfs een conservatieve schatting, omdat Apple per maand ruim 4 miljoen iPad 2’s kan afzetten. In totaal kunnen in het tweede kwartaal meer dan 12 miljoen iPad 2’s over de toonbank gaan. Apple had 28 dagen nodig om bij de eerste generatie iPad de mijlpaal van een miljoen te halen. Bij de iPad 2 gaat het waarschijnlijk tweemaal zo hard.

Dat heeft er ongetwijfeld mee te maken dat de iPad 2 twee weken na de Amerikaanse release meteen in meerdere landen te koop was. Bij de iPad 1 duurde het meerdere weken. Knelpunt bij de productie van de iPad 2 zijn de coverlenzen, zeggen de leveranciers. Bedrijven in Taiwan zoals Chunghwa, G-Tech, HannStar, TPK en Wintek voeren hun productiecapaciteit op om aan de vraag te kunnen voldoen.

Eén van de belangrijkste concurrenten van de iPad is de Motorola Xoom, de eerste tablet met Android 3.0 Honeycomb. Maar het lijkt erop dat de verkoop daarvan tegenvalt. Analist James Faucette van Pacific Crest heeft de toeleveringsketen van de Motorola Xoom en Atrix 4G bekeken en concludeert dat de verkoopcijfers tegenvallen. Android 3.0-tablets lijken nog moeite te hebben om aan te haken bij het succes van de iPad. Problemen van de Xoom zouden liggen bij de prijs en de te snelle release. Voor $800 kun je een 3G-versie via Verizon kopen, terwijl je bij Apple voor $500 klaar bent met de goedkoopste iPad. Een ander probleem was dat er bij de lancering van de Xoom maar 16 geoptimaliseerde apps beschikbaar waren, terwijl er bij de lancering van de eerste generatie iPad wel 1.000 stuks waren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2011, 16:13
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen ipad, productie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.