Reacties voor: Dit zijn de plannen van NOS, NPO, RTL en Pathé voor de nieuwe Apple TV

Hoe staan de grote Nederlandse omroepen en commerciële zenders tegenover de Apple TV 4? iCulture vroeg NOS, NPO, RTL en Pathé, maar ook NLZiet en Ziggo naar hun plannen voor een Apple TV-app.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 55 reacties

  1. Wat een slap gedoe van de NPO en RTL XL. Juist twee apps die een meerwaarde zouden vormen voor de Apple TV. Ze brengen wel van die crappy apps uit voor smart-tv’s, maar voor de Apple TV is dan weer teveel energie ofzo?

  2. Misschien doe ik iets fouts maar als ik via de NPO app op de iPad een programma kijk op de AppleTV dan moet ik mijn scherm actief houden ander verbreekt de verbinding. *itritant* dus het commentaar dat je met de NPO via de AppleTV kunt kijken bestempel ik als zo…zo!

    Gemiste kans lijkt me. Maar misschien kijken ze nog even de kat uit de boom!

  3. @Leander: als je het automatische slot van het scherm op minder tijd zet, kan je kijken met het scherm uit.( als die tijd om is )

  4. Wat zijn het toch ook flapdrollen bij onze Nederlandse tv-zenders. De kloof tussen Nederlandse tv en de buitenlandse zenders wordt steeds groter tot “de jeugd” helemaal niet meer kiest voor hun crappy zooi zoals Roy Donders en Frans Bauer. En daar gaat dan o.a. ons belastinggeld naar toe….zucht

  5. Zou mooi zijn als je gewoon Ziggo Horizon er op kan zetten voor live TV.

  6. Klinkt veel belovend…..
    Als we 6-8 maanden verder zijn…..

  7. Verbaast mij niks van de NPO. De NPO app is na ruim een jaar ook nog steeds niet aangepast voor de iPhone 6 en 6 Plus.

  8. Het zal net als bij Netflix gaan. Denken het zal zo’n vaart niet lopen inmiddels kijkt 1/2 NL naar Netflix. Prima app overigens. Zelf test ik momenteel als ziggo klant -:) de KPN iPad app Play. Helemaal top. Live TV, gemist, opnemen en on-demand perfecte kwaliteit en performance streamen van iPad nu nog naar de AppleTV 3. Natuurlijk komt de KPN straks met deze app naar de nieuwe AppleTV. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een goede internetverbinding. Dag Ziggo, RTL xl, NPO, slaap maar lekker verder. TV kijken verandert razend snel of je het nu leuk vind of niet.

  9. Heel erg jammer dat zulke grote partijen hier niet direct op inspelen. Jammer dat niemand opstaat en een voorbeeld voor de rest is.

  10. Belangrijkste voor mij is infuse of VLC voor de Atv4
    En, een eventuele jailbreak zou helemaal welkom zijn

  11. Ik ben benieuwd wat Vodafone thuis gaat doen. Ze hebben al een app voor de iPad en iPhone als ze er dan ook een maken voor de  tv zou helemaal gaaf zijn.

  12. De NPO stelt altijd teleur. Ze doen er alles aan minder kijkers te scoren.
    Nou ja, gelukkig kunnen we het in HD downloaden. Hebben ze nog minder inkomsten.

  13. Origineel geplaatst door Leander
    Misschien doe ik iets fouts maar als ik via de NPO app op de iPad een programma kijk op de AppleTV dan moet ik mijn scherm actief houden ander verbreekt de verbinding. *itritant* dus het commentaar dat je met de NPO via de AppleTV kunt kijken bestempel ik als zo…zo!

    Gemiste kans lijkt me. Maar misschien kijken ze nog even de kat uit de boom!

    Plus feit dat TT888 er niet op werkt!!!
    Voor t gros wellicht onbelangrijk maar er zijn velen die t gebruiken.

  14. Benieuwd naar ziggo horizon app.

  15. Erg fijn dat de NOS met een app komt, ik kijk wel eens sport streams via de NOS site dan is via de apple tv wel erg fijn.

  16. NPO snapt niet dat ze ook kunnen helpen aan het creëeren van die markt die ze te klein vinden, maar dat begrip ontbreekt daar. Stel je toch voor dat zo’n AppleTV zelfs de TV-schotels zou kunnen vervangen in de toekomst: er zijn zoveel mogelijkheden, en die zijn zeker groter dan alleen de landsgrenzen..

  17. @pp: Ziggo gaf al aan geen CC en tv ivm rechten

  18. Nu hopen dat KPN een app uitbrengt op de AppleTV,

  19. Airplay werkt -so far- prima, dat klopt. Maar wat zijn het toch een stel sufkutten bij de NPO en RTL XL, vrijwel niemand van de jonge generatie(s) kijkt meer televisie. Hoe slim zou het zijn om je meteen te binden aan deze doelgroep? In Hilversum begrijpen ze er werkelijk niks van…

  20. @michel: Precies, zou mooi zijn. Maar ben bang dat de plannen met apps op hun eigen set-top kastjes in de weg zitten 🤔

    Zou vooral ideaal zijn voor 2e (3e etc) TV, hoop dat ze dat toch inzien…

  21. NLziet oriënteert zich wel op een tv app. Dat is wat mij betreft veelbelovend! Live tv en terugkijken van de grootste Nederlandse zenders. Heerlijk lijkt me dat!

  22. Mischien mis ik iets maar Npo en rtlx. horizon. etc kan je toch gewoon allemaal bekijken op je smart tv dus wat is nu eigenlijk de meerwaarde van een Apple tv.

  23. NOS is goed bezig, hun iphone App is ook al super en gaat met de tijd mee. Veel live streams

    NPO zet zichzelf weer buitenspel, vind uitzending gemist niet best met die slechte beeldkwaliteit.

    Heb de nieuwe Apple tv al besteld, voor mij Is een App als Infuse het belangrijkste voor mijn content op de NAS. Hopelijk komt filebrowser ook met een App rap om m’n NAS content door te bladeren.

    Hopelijk komt nu.nl ook met een goede App.

    App van KPN en/of Ziggo zou ook top zijn!
    Hopelijk pakt NLziet het goed aan.

    YouTube zal ook top worden 👍

    Ben erg benieuwd naar de ontwikkelingen!

  24. @Ferryman: KPN heeft al een app, iTV Online als ze die nu ook eens beschikbaar maken voor de Apple TV.

    @Mook: inderdaad Fuse voor mijn NAS is het belangrijkste, apps als YouTube zit er al op net als NetFlix en Vimeo.

  25. Wat zijn de plannen van NLziet?

  26. @michel: KPN is inmiddels ook bezig met de beta van KPN Play, dus die zal binnenkort ook worden uitgerold. Als ze dan ook nog een aparte app maken voor de Apple TV, zou dat perfect zijn!

  27. @technophobia: Waarom? Je kijkt het toch al op een TV?

  28. Infuse heeft z’n bèta klaar staan:

    http://firecore.com/blog/13487

  29. Heeft iemand al iets van HomeKit vernomen voor op de nieuwe Apple TV? Of is het puur iets via Siri?

  30. Ondanks dat ik apple fan ben hou ik nog effe vast aan mijn LG 3D OLED smartTV.

  31. Iedereen hier lijkt te vergeten dat NPO door belastinggeld tot stand komt. Die gaan dat pas besluiten als er een meerwaarde komt op alle opties die er al
    zijn.

    En als RTL al niet overstag gaat… Kan het dus nog wel even duren helaas.

    Maar ik wacht sowieso nog even met de nieuwe AppleTV. Mijn 3 voldoet voorlopig nog prima!

  32. Origineel geplaatst door Sjengie
    Ondanks dat ik apple fan ben hou ik nog effe vast aan mijn LG 3D OLED smartTV.

    Ik met mijn Samsung 3D UHD smartTV koop hem wel..

  33. ik heb vandaag contact gehad met nl ziet.
    zij gaan binnenkort ook live tv aanbieding in hun app. deze maand start een proef. Ze hebben op dit moment nog geen apple tv app ontwikkeld. Ik vind dat ze dat heel snel moeten gaan doen!! Dan heb je dus uitzending gemist van npo, rtl en sbs en live tv van npo, rtl en sbs op je apple tv!
    Ik vind dat we nl ziet allemaal een mailtje moeten gaan sturen met de vraag of ze zo snel mogelijk een app willen gaan aanbieden 🙂
    (binnenkort is het wel mogelijk om nl ziet via airplay af te spelen. maar dat vind ik gedoe. alles moet gewoon met de afstandsbediening van de apple tv te bedienen zijn.

  34. Wat missen ze de boot weer zeg!!

  35. Dat wordt toch gewoon de NLZiet app?

  36. @Frank: die gaat weer een beta test tegemoet namelijk en was uitgenodigd ergens in november dus zal daar vast mee te maken hebben, vraag kwam ook naar voren of ik Apple tv had

  37. Precies om deze reden wacht ik nog even met een Apple TV. Ik heb mijn Apple tv 3 een aantal weken terug weg gegeven in afwachting op de nieuwe maar ik kan niet zeggen dat ik het mis. NPO heb ik op mijn smart tv, youtube stream ik rechtstreeks naar de tv en Netflix heb ik op mijn smart tv en PS4, net als Plex overigens. Als de Apple TV al deze apps aanbiedt denk ik er wel over om er een aan te schaffen maar voor nu vind ik 230 euro voor een fijnere interface te veel geld.

  38. Als de iCulture app er strax maar op draait! 😉

  39. @gottimaster: oké ga eens even googelen dank je.

  40. Gisteren aan Sport1 gevraagd of ze met een app komen:

    “Vooralsnog zal Sport1 niet met een app komen voor de Apple TV. Wel kunt u naar uw televisie streamen met behulp van Apple Airplay.”

  41. het had leuk geweest als ook de Vlaamse spelers bevraagd zouden worden. Deze site wordt immers ook hier veel gelezen.

  42. @Micverb: We zijn er mee bezig! Het staat absoluut hoog op onze ontwikkelagenda maar eerst moeten de streams van zowel NPO, RTL als SBS voor Apple TV geschikt worden gemaakt. We kunnen helaas nog geen termijn noemen wanneer de app klaar zal zijn.

  43. Fijn dat dit onderzocht is graag zou ik willen weten of KPN, ZIGGO, Vodafone, Tele2 en etc interesse hebben in een app voor de AppleTV, zodat ik straks maar 1 kastje naast mijn tv heb staan en niet meer hoef te switchen op de versterker. En tot slot zou dan ook het eeuwige gezoek naar afstandsbedieningen overbodig worden.

  44. ‘t is treurig om aan te horen, maar ik ben ook wel benieuwd wat de beste heren app-bouwers offreren voor het ombouwen van een reeds functionele iOS app naar een tvOS app. Heb wel het idee dat de summiere budgetten massaal geplunderd worden en daarmee het enthousiasme van de omroepen ook.

  45. Ik ben een groot fan van NLZiet, maar dat nu een Beta gaan draaien met Live televisie… NLZiet is juist goed en populair omdat je niet live gaat kijken… Dit hetzelfde als vroeger de videotheek ook een filmzaal gaat openen… Dus als Niels Baas van NLZiet even meeleest, start nu met de ATV4 app en NLZiet gaat een mooie toekomst tegenmoet! Investeren in Live Televisie is een dood paard…

  46. @Elvis Leegwater: Van vele abonnees krijgen wij juist te horen dat live televisie in de app een grote wens is. Het is dan ook een aanvulling op ons huidige VOD-aanbod. En live tv erbij sluit natuurlijk niet uit dat er geen andere ontwikkelingen komen in de toekomst, zoals Apple TV.

  47. En de NPO maar nadenken waarom ze minder kijkers hebben. Apps. Hoezo? Lingo om 19:00 is goed genoeg. En anders gaan ze het maar proberen op het slecht werkende uitzending gemist. Met airplay waarvan de verbinding wegvalt als je je ipad in slaap zet.
    Nee goed bezig npo. Lekker ouderwets!

  48. @Leander:

    Device aan de lader leggen is de oplossing voor mij.

  49. Vraag:
    Maken jullie een app voor de Apple TV? Zeer welkom denk ik.

    Antwoord van Caiway:
    “Vooralsnog is hier geen sprake van, wellicht in de toekomst. “

  50. Ben ook wel benieuwd naar de reactie van Fox Sports…

  51. Zouden jullie ook eens kunnen polsen bij KPN, die onlangs de app Play voor onder meer iOS in gebruik heeft genomen. Play voor Apple TV zou zeer welkom zijn …

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.