iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Nederlandse App Store te duur? Koop iTunes-vouchers via eBay!

Door het koersverschil is het interessanter om applicaties in de Amerikaanse iTunes Store te kopen. iPhoneclub-bezoeker Martijn weet een legale workaround waarbij je op games zoals Super Monkey Ball een euro kunt besparen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iTunes Gift CardiPhoneclub-bezoeker Martijn heeft een tip waarmee je geld kunt besparen. Sinds de mogelijkheid bestaat om Apple TV films te huren via de iTunes Store gebruikt Martijn alleen nog de Amerikaanse iTunes Store. Omdat hij op zijn Nederlandse account geen tegoed meer heeft, downloadt hij alle applicaties uit de App Store ook via zijn Amerikaanse account. Martijn heeft berekend dat je daarmee behoorlijk kunt besparen: in de Nederlandse App Store betaal je voor Super Monkey Ball €7,99, terwijl je in de Amerikaanse $9,99 betaalt.

Inmiddels is gebleken dat de handel in iTunes-kadobonnen een vreemde wending heeft genomen: er blijkt sprake van massale zwendel door Chinese handelaren. We raden het kopen van deze iTunes-vouchers dan ook af.


Kijk je naar het koersverschil, dan kost de applicatie ongeveer €6,30. Martijn heeft een tip voor een legale workaround waardoor je goedkoper uit bent: op eBay zijn verschillende aanbieders van iTunes Gift Vouchers van $50, die je kunt aanschaffen voor $54,99 wat neerkomt op ongeveer €35. Als je dan Super Monkey Ball aanschaft betaal je precies €6,99 en dat is een euro goedkoper dan in de Nederlandse App Store. Voor een enkele applicatie is het wellicht te veel werk, maar ben je van plan om fors applicaties te gaan inslaan, dan loont deze tip de moeite!

Overigens is deze tip niet helemaal nieuw en ook al langer bekend op ons forum, maar gezien de recente lancering van de App Store wel weer interessant om wat breder onder de aandacht te brengen.

Kortom: doe als Martijn en koop vouchers via eBay.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2009, 11:30
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen app store, ebay, gift, itunes, populaire apps

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.