Ingezoomde foto bekijken op een iPhone.

Bug in iOS laat je extreem inzoomen op foto’s

Er is een nieuwe bug in iOS ontdekt, waardoor je een stuk verder in kunt zoomen op foto's dan eigenlijk de bedoeling is. De bug werkt zowel op de iPhone als op de iPad met iOS 9.3.2.

Ingezoomde foto bekijken op een iPhone.
Herken je dat, dat je wil inzoomen op een foto maar dat dit door een beperking van iOS lang niet zo ver kan als je zou willen? Deze beperking is nu te omzeilen door een bug in iOS. Door de bug kun je zover op een foto inzoomen, dat je de pixels kunt tellen. De bug werd ontdekt door een lezer van iDownloadBlog.

Bug: inzoomen op foto’s

Om verder in te kunnen zoomen dan mogelijk is, zijn wel enkele handelingen nodig. Zo moet je de foto eerst een kwartslag draaien voordat je met de bekende pinch-to-zoom beweging ver in kunt zoomen. Wil je het zelf uitproberen, dan volg je deze stappen:

  1. Maak een foto of kies een foto uit je fotobibliotheek.
  2. Tik vervolgens rechtsboven op Wijzig.
  3. Onderaan zie je drie icoontjes: om de foto te kantelen, effecten toe te voegen en zaken als belichting aan te passen. Kies de eerste.
  4. Tot slot selecteer je icoontje linksonder om de foto een kwart slag te draaien en selecteer Gereed.

Normale foto van de Apple EarPods. Erg ingezoomde foto door iOS-bug van Apple EarPods.

Als je nu op de foto gaat inzoomen, merk je dat je dit bijna ongelimiteerd kunt doen. Hierdoor kun je zo ver op een foto inzoomen, dat deze nagenoeg onherkenbaar is. De mogelijkheid om in te zoomen verdwijnt weer als je een andere foto selecteert.

Voor veel mensen zal de bug geen praktisch nut hebben, maar mocht je toch verder in willen zoomen dan officieel kan, dan kun je daar deze bug voor gebruiken. De bug is aanwezig op zowel iPhones als iPads met iOS 9.3.2 en ook op iPhones met de meest recente beta van iOS 9.3.3. Waarschijnlijk lost Apple deze bug met een toekomstige versie van iOS op.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 juni 2016 om 10:11
Onderwerpen
,
Categorie
iOS
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.