Moment Pro Camera app

Moment Pro Camera kan nu foto’s maken met lange sluitertijd

De Moment Pro Camera-app voor iOS heeft een update gekregen, zodat je er nu ook foto's met lange sluitertijd mee kunt maken. De app was oorspronkelijk gemaakt voor de externe smartphone-lenzen die je op je iPhone kan bevestigen, maar is ook zonder extra lenzen goed te gebruiken.

Moment Pro met langere belichting

Eerder schreven we al over de Spectre-app van de Nederlander Sebastiaan de With, die speciaal gemaakt is voor foto’s met lange lichtstrepen. Moment Pro Camera pakt het breder aan, met meer functies, waaronder nu dus de optie om foto’s met langere belichting te maken. In feite voegt de app daarbij een aantal foto’s met kortere belichting samen. Het werkt dus anders dan een traditionele camera, waarbij één lange shot wordt gemaakt.


Met Moment kun je leuke effecten krijgen, zoals bewegingsonscherpte of lichtstrepen van auto’s. Je bepaalt zelf hoe lang de belichting duurt, door handmatig te opname te starten en te stoppen. Wil je een zo mooi mogelijke foto, dan raden we aan om een statief te gebruiken zodat de stilstaande onderdelen op de foto scherp worden. Het maken van een foto met lichtstrepen werkt zelfs overdag als het nog licht is. Het wordt opgeslagen als een Live Photo in de camerarol. Ook kun je het exporteren als stilstaande JPG of als bewegende MOV-video.

De eerder verschenen app Spectre, van de makers van Halide, maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om je foto’s zo mooi mogelijk te maken. Je zou dan geen statief meer nodig hebben, al blijkt in de praktijk dat je toch het beste maar je iPhone kunt vastzetten.

Bekijk ook

Externe iPhone-lenzen: wat heb je eraan?

Al jaren zijn er verschillende externe lenzen te koop voor je iPhone. Maar heb je die nog wel nodig, nu de ingebouwde camera's van de iPhone steeds beter worden? Voegen de externe lenzen nog wel iets toe? In deze gids leggen we het aan je uit.

De nieuwe functie met langere belichting in Moment is per direct te vinden in de iOS-versie van de app; de Android-versie volgt later. Moment Pro begon als simpele app voor de externe iPhone-lenzen maar is steeds verder uitgebreid tot een volwaardige geavanceerde camera-app waarbij je bijvoorbeeld handmatig de ISO-waarden, sluitersnelheid en witbalans kunt aanpassen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.