KopieID-app vernieuwd.

Vernieuwde KopieID-app maakt het makkelijker om gegevens te verbergen

Handig voor vakantie
De Nederlandse overheid heeft een gloednieuwe versie van de KopieID-app uitgebracht. De app werd vijf jaar geleden voor het eerst uitgebracht en heeft nu een nieuw design en nieuwe functies gekregen.

Bij sommige instanties en organisaties moet je een kopie van je rijbewijs, identiteitskaart of paspoort afgeven. Denk bijvoorbeeld aan een autoverhuurbedrijf op je vakantiebestemming. Veel bedrijven hebben lang niet alle gegevens van je identiteitsdocument nodig en in die gevallen komt KopieID om de hoek kijken. De app laat je onderdelen afstrepen, zoals je BSN-nummer. De vernieuwde versie heeft een aangepast design en laat je onder andere je kopieën opslaan.

KopieID vernieuwd: nu ook kopieën opslaan

Het design van de app is flink verbeterd, waardoor hij er een stuk moderner uit ziet. De vorige versie zag er wat dat betreft wat onprofessioneel uit, maar de nieuwe versie brengt daar verandering in. Ook het doorstrepen van de privacygevoelige informatie gaat nu een stukje makkelijker en je kan op de foto inzoomen. Bovendien heb je bij het toevoegen van een watermerk nu de keuze tussen drie kleuren, namelijk wit, zwart en blauw.

KopieID-app met watermerk.

Een veelgevraagde functie die nu aan de app toegevoegd is, is de mogelijkheid om je bewerkte kopie op te slaan. De kopie wordt opgeslagen zonder watermerk, zodat je deze voor latere doeleinden nogmaals kan gebruiken. Je hoeft daardoor dus niet telkens opnieuw een scan te maken. Aan het eind van je bewerking kies je simpelweg voor de optie Opslaan. Je eerder bewaarde kopieën vind je door in het hoofdmenu te kiezen voor Kies eerdere foto. Is je kopie geslaagd, dan kan je deze nu op een makkelijkere manier delen via het standaard deelmenu. Ook afdrukken is mogelijk.

Zeker voor de vakantieperiode komt de app goed van pas. Toch ontbreken er nog een aantal functies die het proces nog makkelijker zouden maken. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om het document mooi uit te snijden en de app herkent ook niet uit zichzelf de te maskeren informatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 juli 2019 om 10:00
Onderwerp
Categorie
Apps
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.