Reacties voor: Mobile Substrate en andere tweaks beschikbaar voor iOS 7 (jailbreak)

Mobile Substrate is geschikt gemaakt voor iOS 7. Aangezien dit raamwerk door veel andere tweaks gebruikt wordt, zijn veel andere tweaks daardoor nu ook ineens geschikt voor iOS 7.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 55 reacties

  1. Bij iOS 6 kon ik me nog wat tweaks bedenken maar bij iOS 7 heb ik naar mijn gevoel al alles.

  2. Nou, ik heb nog altijd wel tweaks die ik wel wil hebben.
    -F.Lux
    -BiteSMS
    -Quickreply for Whatsapp
    -Barrel
    -Springtomize (voor de 5 icon dock in coverflow uiterlijk)
    -En het kiezen van de toggles in control centre is ook handig!

    Komen er nog wel meer bij!

  3. Weet iemand of het voldoende is om de updates in cydia te installeren of het nodig is om opnieuw te jailbreaken met evasi0n 1.0.2… Vind dat het artikel hieromtrent wat vaag is…

    Dat is voldoende. Is meer benadrukt in het artikel.

  4. @Rudy: Werkt quickreply voor whatsapp?

    En ik zie helemaal geen mobile substrate meer in heel cydia? Ook niet bij mijn pakketten. Hmm.

  5. @Charlie: Updates in cydia is voldoende.

  6. Heb ik het fout als ik zeg:
    Volgens mij heet het nu ‘Cydia Substrate’

  7. Zal uiteraard wel aan mij liggen maar ik zie het niet… Cydia doet ook geen update. Heb Cydia 1.1.9 met evasi0n 0.2. Waar kan ik de Mobile Substrate doen?

  8. Origineel geplaatst door Dennis
    Heb ik het fout als ik zeg:
    Volgens mij heet het nu ‘Cydia Substrate’

    Daar ben ik ook net achter gekomen.

  9. @Dennis: Nope, Mobile Substrate is door Saurik hernoemt naar Cydia Substrate.

  10. Vlak datecarrier ( de datum op de statusbalk waar de carrier stond) en ccquick ( xtra toggles voor controlcentre oa respring en remove background) niet uit 🙂

  11. Mijn whatsapp is gecrashed na de laatste update.. (Mobile substrate) iemand een idee? Facebook idem.. Heb nu cydia substrate verwijderd en alles werk weer naar behoren!!

  12. Is met de 1.0.2 update OTA probleem gefixed?

  13. De iPhone 4 van mijn vrouw werkt tergend langzaam op iOS 7. Weet iemand van jullie of de jailbreak dit kan verhelpen?

  14. @suleytje: Nee, maar dat is bij de vorige versie van evasi0n ook niet meer gebeurd dus daar zou ik niet op wachten. Je kunt dergelijke problemen overigens zelf eenvoudig voorkomen door je toestel te herstellen naar iOS 7.0.4 voordat je een jailbreak uitvoert, zoals ook in onze handleiding voor evasi0n 7 wordt beschreven.

    @Dre: misschien dat tweaks zoals Accelerate of NoSlowAnimations kunnen helpen.

  15. En Cydia Substrate gevonden en geïnstalleerd. Maar heb nu ook problemen met het crashen van WhatsApp, gelukkig niet doorlopend maar wel als ik een afbeelding wil binnen halen… misschien toch nog maar even wachten?

  16. Heeft iemand met een iphone 5s flipcontrolcenter van ryan petrich werkend gekregen? İl krijg steed foutmelding:
    there was an error loading the preference bundle for active switches
    Als ik in flipcontrolcenter ga.

  17. Origineel geplaatst door Dre
    De iPhone 4 van mijn vrouw werkt tergend langzaam op iOS 7. Weet iemand van jullie of de jailbreak dit kan verhelpen?

    Nee, een jailbreak zorgt niet dat je iPhone 4 opeens sneller wordt.

    Maar een iPhone 4 hoort ook niet tergend langzaam te zijn op iOS 7. Dus wellicht is gewoon eerst herstellen in iTunes een beter idee.

  18. sbsettings crasht mijn ipad3 ios 704 nu met deze wijzigingen

  19. Pff ik pleur het er weer af!, alles crasht!

  20. @Dre: een restore is altijd handig, en zorg dat je altijd minimaal 2GB vrij hebt anders gaat hij nog trager werken, en als je nog meer snelheid wilt is een update naar de beta versie van iOS (iOS 7.1b2) wellicht wel handig want daarop werkt hij al een stuk sneller

  21. Heeft iemand het draaiend op zijn 5s en tweaks die werken?

  22. Origineel geplaatst door icook
    Heeft iemand het draaiend op zijn 5s en tweaks die werken?

    Bij mij crasht nog steeds alles op mijn 5S en ipad 3 ook trouwens

  23. nope nog geen tweaks die draaien op de 5s, nog ff wachten op de laatste loodjes, voor de rest draait alles (nog) vlekkeloos!

  24. De tweaks moeten nu verwerkt worden voor de 5s.niks werkt hier

  25. Nice! Had 12 updates ofzo en alle tweaks werken perfect bij mij..

  26. Kan iemand al zeggen welk tweaks goed draaien voor 5s?

  27. Op iPad Mini Retina draait onder andere Icon Renamer, Bridge, Nitrous, Activator al als een zonnetje met Cydia Substrate

    PS: Sommige tweaks worden niet goed geladen in Settings. (Deze de-install ik voor de time being)

  28. iPhone 5 hier, iOs 7.0.4, en Whatsapp en Facebook werken perfect na Cydia Substrate update…

  29. Heel fijn dat het met zo’n noodgang klaar gemaakt wordt. Ik heb mijn iphone 5 nog niet gejailbreakt. Hier wacht ik nog even mee tot ik zie dat de community minder problemen tegenkomt (zoals random crashes).

  30. “De belangrijkste kinderziekten van de jailbreak zijn daarmee dus genezen.” is wel erg kort door de bocht!! Is en blijft een JailBreak met mega veel problemen… Ik heb er geen vertrouwen meer in…

  31. Nou ik heb er wel vertrouwen in! De tweaks die ik echt nodig had werken perfect en heb geen last van crashes/problemen en mijn batterij is ook het zelfde gebleven. Voor mij een hele verbetering dus. Ben vooral blij met movie/music box, activator en mijn controlcenter met veel meer icons en opties. 🙂

  32. Bij werkt alles. Goed heb tot nu toe alleen unlimtones erop zitten en doet het perfect. Barrel zou het nu ook gewoon moeten doen.

  33. @Mauze: Ze werken echt nog wel aan verbetering het is pas de beginfase gewoon even geduld hebben.

  34. Ik heb er wel vertrouwen in! Heb nu alles wat ik nodig heb zoals Activator, Movie/Music box en alle extra opties en icons in mijn Controlcenter.

  35. Bij mij crasht facebook ook en andere apps ook.. Na verwijderen cydia substrate werkt t weer. Wacht even op een update…;-)

  36. XBMC werkt niet meer goed op de iPhone 5 na het updaten van Cydia, iemand hier ook problemen mee?

    En zijn er al mensen die kunnen bevestigen dat een jailbreak op de iPad 2, met gebruik van XBMC, goed werkt? Daarvoor dank

  37. @rhome: ja bij mij werkt xbmc gewoon , ik heb een ipad2 wifi op ios7

  38. Ben jailbreak op mn 5s aan het uitvoeren.. Maar hij blijft hangen bij configuring system 2/2… Paar keer gereboot en jailbreak weer opgestart.. Nog geen succes. Iemand hier ook last van?

  39. @Mauze: de evasi0n 7 jailbreak heb ik uitgevoerd op een iPhone 5s en iPad mini 2 en heb tot nu toe geen enkel probleem ondervonden. Tot vandaag had ik dan ook geen tweaks geïnstalleerd en op dit moment draai ik alleen Mobile Substrate bovenop de standaard jailbreak. Het probleem met de WiFi-only iPad 2 is inmiddels opgelost. Jailbreakers zouden geen gebruik moeten maken van de mogelijkheid om OTA te updaten of eerst herstellen als ze dat eerder hebben gedaan, want dat is sinds de introductie van OTA updates altijd problematisch geweest. Verder zijn problemen met de jailbreak zelf zeer beperkt.

    Het feit dat Cydia, Mobile Substrate en zo’n beetje alle tweaks niet geschikt waren voor iOS 7 zorgde wel voor veel problemen. Inmiddels zijn zowel Cydia als Mobile Substrate geschikt voor 32-bit en 64-bit devices op iOS 7. Veel tweaks zijn daardoor direct geschikt voor gebruik op 32-bit devices en veel andere tweaks zullen in de komende dagen of weken een update krijgen. Naar mate de tijd vordert wordt de jailbreak de komende tijd dus bruikbaarder, maar het is wel aan te raden om deze uit te voeren voordat Apple met een firmware update komt (omdat je dan de mogelijkheid om zonder gevolgen te herstellen verliest).

    Als ik de reacties bij dit artikel zo lees vermoed ik dat het gros van de problemen door andere tweaks wordt veroorzaakt. Het kan daarbij lijken alsof het door Mobile Substrate komt, omdat andere tweaks voor de update van Substrate niet daadwerkelijk actief werden en deze bij het verwijderen van Substrate ook verwijderd zullen worden. Je kunt dergelijke problemen grotendeels voorkomen door voor installatie van een tweak de compatibility list te raadplegen.

    @Tony: dat heeft er hoogst waarschijnlijk mee te maken dat de computer waarop je de jailbreaktool draait te langzaam is. Probeer het eens op een andere computer (of als het een VM is ken deze meer resources toe).

  40. kan iemand een lijst updaten wat wel en wat niet werkt op de a7 chip ? ( 5s / iPad air ) icm evaders jb 1.0.1 ( heb net de cydia substrate update gedaan maar we wachten nu blijkbaar op de tweak developers ? correct me if im wrong.

    *zou graag zien dat swipeselection het weer doet en ts protector.

    bij voorbaat dank !

  41. @Tony: zelfde probleem gehad.
    Telefoon in ‘flight mode’ gezet, en daarna liep de jailbreak wel gewoon door.

  42. Origineel geplaatst door Paul Pols
    dat heeft er hoogst waarschijnlijk mee te maken dat de computer waarop je de jailbreaktool draait te langzaam is. Probeer het eens op een andere computer (of als het een VM is ken deze meer resources toe).

    Oke thanks ik zak es kijken

  43. @Gokhan: Dat krijg ik ook met andere tweaks. Mijn vermoeden is dat die gewoon niet werkt op ios 7.

  44. @bmw: Bij mij werkt Zeppelin op de 5s
    iCleaner Pro

  45. Op mijn vrouws 4s werkt,

    Dockshift
    LockScreen Tool
    Transparent Volume
    Winterboard met Circon (Springboard, Phone, Lockscreen en Backboard aangevinkt)
    Zeppelin
    Barrel
    Five Icon Dock
    HiddenSBSettings
    iCleaner
    Snoverlay
    TransparetVolume

    😉

  46. Bij mij crashte de apps ook na installatie cydia substrate. Had Xcon er nog op staan welke nog niet iOS7 geschikt is. Deze verwijderd en starten nu wel door.

  47. Origineel geplaatst door Dre
    De iPhone 4 van mijn vrouw werkt tergend langzaam op iOS 7. Weet iemand van jullie of de jailbreak dit kan verhelpen?

    ja bij wijzigingen heb je een slowanimationfix (of zogenaamd) installer staan, installeer die en alles gaat vele male sneller! er staat ook een uitleg bij dat je in settings iets kunt aandoen, wasrdoor hij perfect werkt, heb hem namelijk ook net geistalleerd en het werkt prima tot behoren.

  48. Origineel geplaatst door MaLi
    Bij mij crashte de apps ook na installatie cydia substrate. Had Xcon er nog op staan welke nog niet iOS7 geschikt is. Deze verwijderd en starten nu wel door.

    Helemaal top heb de cydia substrate terug gezet en Xcon verwijdert, alles werkt weer Facebook en whatsapp crashen niet meer.. Tnxx MaLi

  49. Kan de lijst van werkende tweaks op mijn ipad maar half lezen. Heeft iemand een andere link ? Prettige jaarwisseling

  50. Dus ok/aan te raden om nu te jailbreaken?

  51. Helaas werkt het nog niet helemaal. Bij het bijwerken van de pakketten krijg ik een time out bij Posix. Weet iemand wat er aan te doen is?

  52. De tweak Xcon om UPC te gebruiken werkt ook niet. Verder de tweak ” Killbackground” ook niet want de tweak mist iets.

  53. @Dennis: ja je hebt gelijk want ik had ineens cydia substrate en geen mobile substrate

  54. @Ferrywalter: Killbackground werkt idd niet meer, maar wat wel werkt is SwitchSpring, deze tweak doet bijna hetzelfde. check die maar eens.

  55. Ik heb een ipad4 met jailbreak ios7 echter heb ik nog steeds problemen met whatsapp (crashed) en het bekijken van horizon hier is de xcon app voor nodig. Heb voor whatsapp natuurlijk whatspadd geinstalleerd maar hij blijft uitvallen. Het is logisch dat whatsapp het doet op een iphone maar sinds ios7 krijg ik whatsapp niet meer werkend.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.