Exclusieve Mondaine Helvetica 1 smartwatch met iOS-app nu te bestellen

De Mondaine Helvetica 1 Smart Watch is nu te bestellen als exclusieve pre-order. Wil je een smartwatch die eruit ziet als een klassiek horloge en met je iPhone samenwerkt? Dan is dit er eentje om in de gaten te houden.

De Mondaine Helvetica 1 ziet er niet uit als een smartwatch, maar dat is ook precies waarom het een interessant alternatief is voor de Apple Watch. Het Zwitserse horloge is vanaf vandaag als exclusieve editie te pre-orderen én werkt samen met de iPhone.


Mondaine-Helvetica-1

De exclusieve pre-order bestaat slechts uit 1957 exemplaren, het jaar waarin het Helvetica-merk tot stand kwam. Deze speciale editie bevat een kleine inscriptie met ‘1 of 1957’, zodat je weet dat jij bij de eerste gelukkigen behoorde die de klassiek uitziende smartwatch bestelde.

Mondaine Helvetica 1 meet activiteiten en slaap

In tegenstelling tot de Apple Watch is de Helvetica 1 Smart Watch gemaakt om tientallen jaren mee te gaan. Door een samenwerking met MotionX is het horloge geschikt om je activiteit en slaap te monitoren. Deze gegevens verschijnen vervolgens op je gekoppelde iPhone in een speciale app.

De batterij van het horloge moet het meer dan twee jaar volhouden, vooral omdat je geen digitale data op de smartwatch kunt aflezen. Voor uitgebreide informatie zul je de app moeten gebruiken. De metingen van de slimme functies zijn onderin het scherm te zien, vlak boven de 6. Een analoog wijzertje geeft aan of je qua beweging en slaap goed bezig bent.

Lees ook: Apple Watch batterijduur: alle ins & outs

mondaine

Geen directe Apple Watch-concurrent

Mondaine slaat met de Helvetica 1 dus een hele andere weg in dan de Apple Watch. Het is geen verlengstuk van je iPhone, die daardoor vaker in je broekzak kan blijven, maar een accessoire zoals een fitnesstracker dat ook is. Daarnaast spreekt het klassieke uiterlijk een heel andere doelgroep aan.

De exclusieve exemplaren zijn voor 850 pond te bestellen, zolang de voorraad strekt. In oktober verschijnen de standaard modellen in de verkoop. Onthoud dat je minimaal iOS 8 op je iPhone moet hebben om van de Helvetica 1 gebruik te maken.

Lees ook: Luxe Zwitserse smartwatches als alternatief voor de Apple Watch: welke past bij jou?

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.