MiFi krijgt iPhone-streaming en online backupdienst NovaDrive

Met de MiFi kun je straks via DLNA multimedia-content naar je iPhone streamen. Ook komt er een backupdienst met de naam NovaDrive, waarvoor je een abonnement moet afsluiten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

MiFi 2372Een van mijn beste aankopen van de afgelopen tijd is de Novatel MiFi, een compact apparaatje waarmee je een Wi-Fi-hotspot in je omgeving creëert. Vooral in het buitenland is dat handig, want met één lokale simkaart kun je op alle meegebrachte laptops en telefoons internetten. Straks komt de MiFi ook van pas om op de iPad te kunnen internetten. Maar de MiFi heeft ook een probleem.

Novatel was de eerste, die een hotspot-router in zo’n compact kastje wist te stoppen. Eerdere hotspot-routers waren te groot om op zak te steken. Gaandeweg komen er echter steeds meer me-too-producten, zoals de onlangs aangekondigde hotspot-router van D-Link. En dan zijn er ook nog mensen, die beweren dat je helemaal niet zo’n duur kastje nodig hebt, maar dat hun oude Nokia ook als hotspot-router dienst kan doen. Novatell ziet zich genoodzaakt om aanvullende diensten te ontwikkelen.

Op de Amerikaanse telecombeurs CTIA hebben ze daarom drie nieuwe functies aangekondigd. De router kan nu dienst doen als DLNA-server voor multimedia-content. Steek je een microSDHC-kaartje in de MiFi, dan kun je de muziek en films die op het kaartje staan draadloos afspelen op je PlayStation 3, iPhone of iPod touch. Je doet dit via los verkrijgbare applicaties zoals PlugPlayer (App Store).

Helaas is de gesimlockte MiFi die Vodafone in Nederland verkoopt nog niet geschikt voor het draadloos streamen van content, want je hebt er een simlockvrije versie van de MiFi 2372 voor nodig. Op andere MiFi’s komt de functie ook op termijn beschikbaar.

Novatel kondigde op CTIA nog een andere functie aan: een online backupdienst met de naam NovaDrive. Alle MiFi-gebruikers kunnen er gebruik van maken. Voor $50 per jaar krijg je een onbeperkte hoeveelheid opslagruimte die je kunt benaderen vanaf alle apparaten die met de MiFi verbonden zijn, dus ook vanaf de iPhone of een laptop. De bestanden worden met 256-bits encryptie versleuteld. Er is ook een duurder abonnement van $15 per maand, waarmee je de bestanden tussen een onbeperkt aantal gebruikers kunt uitwisselen.

Novatel heeft ook een soort ‘Find My iPhone’-dienst toegevoegd. Mocht je je MiFi zijn kwijtgeraakt, dan kun je via 3G de locatie van je router op Google Maps opzoeken. Omdat gebruik wordt gemaakt van telefoonmasten zal die locatiebepaling niet erg exact zijn.

De MiFi is verkrijgbaar bij mifieurope.com. Deze aanbieder geeft aan dat Novatel de nieuwe firmware eerst in de nieuwe apparaten zet en dat pas daarna de bestaande MiFi’s een upgrade krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2010, 23:00
Categorie iOS
Onderwerpen hotspots, mifi, wi-fi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.