AhnLab breng antivirus-oplossing V3 Mobile+ voor iPhone uit

AhnLab heeft een antivirus-oplossing voor de iPhone ontwikkeld. De software komt ook beschikbaar voor Android en beschermt je tegen virussen en andere malware. Ook komt er een apart pakket voor mobiel bankieren.

ahnlabNu de iPhone 3GS is gehackt op Pwn2Own staat internet vol met angstwekkende berichten. “iPhone SMS-database gehackt in 20 seconden!” zul je de komende dagen nog vaak tegenkomen. Nu onzekerheid over de veiligheid van de iPhone weer eens een piek doormaakt, is dat een fantastisch moment voor het Zuid-Koreaanse beveiligingsbedrijf AhnLab om een oplossing te lanceren. AhnLab heeft een antivirus-applicatie voor de iPhone (en Android) gemaakt. V3 Mobile+ voor iPhone detecteert automatisch viruscode op de iPhone en maakt het onschadelijk. De fabrikant had al oplossingen voor Windows Mobile en Symbian.

De software scant de iPhone en bouwt een ‘beschermmuur’ voor je persoonlijke gegevens op (waarmee ze wellicht een firewall bedoelen). AhnLab is ook bezig met een nieuwe applicatie met de naam V3 Mobile+ for Transaction, bedoeld om je te beschermen tijdens riskante activiteiten, zoals mobiel bankieren of in aandelen handelen. Over de prijs van de antivirusoplossing is nog niets te vinden. Tot nu toe hebben maar weinig bedrijven zich gewaagd aan een antivirus-oplossing voor de iPhone. McAfee was ermee bezig, maar je hoort er niets meer over en Kaspersky ziet al behoorlijke tijd geen noodzaak om zich eraan te wagen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2010, 13:45
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.