Reacties voor: Microsoft wil met eigen WWDC-feestje iOS-ontwikkelaars verleiden

Microsoft zoekt naar ontwikkelaars en organiseert daarom een feestje tijdens de WWDC, de plek waar op dat moment al veel iOS-ontwikkelaars aanwezig zijn.
Eveline Meijer - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Al kreeg ik alles van Microsoft gratis, dan moest ik het nog niet hebben!! Op mijn werk alles van Microsoft, elke dag alleen maar ellende, thuis alles van Apple, en nooit ellende, het werkt altijd!!

  2. Wat een enorm gekleurd en voor ingenomen artikel. Begrijp dat deze site gericht is op Apple maar als je dan iets over een ander merk naar buiten toe brengt zorg dan in ieder geval dat je dit zonder je eigen mening is.

    “Microsoft lijkt ietwat wanhopig: iedereen is welkom, ook als je geen ticket voor WWDC hebt.”, hoezo wanhopig? Het zou best kunnen zijn dat een hoop mensen denken dat ze een ticket nodig hebben van het WWDC om op deze party binnen te komen dus helemaal geen vreemd iets laat staan wanhopig.

    En dan het stukje over de window’s van hoe dramatisch het allemaal niet is voor Microsoft. Nee laten we dan eens gaan kijken naar de Apple Watch tot enorme verkoop succes maar niet heus. Ontwikkelaars laten we het product nu al liggen.

    Kom op zeg informatie en een bepaalde mening geven prima maar om een merk of product echt volledig de hond in te trappen is volgens mij niet jullie stijl.

  3. Kom op zeg informatie en een bepaalde mening geven prima maar om een merk of product echt volledig de hond in te trappen is volgens mij niet jullie stijl.

    Ik zou Microsoft nog van mijn hond aftrappen, laat staan dr in trappen.

  4. @Henk: Het is wel een feit dat Microsoft heel erg zoekt naar ontwikkelaars voor hun eigen Windows Phone platform. Dat de ontwikkelaars daarvoor niet willen ontwikkelen komt eerder door het kleine marktaandeel welke Windows Phone heeft. Elke keer als je het voor een ander platform moet maken kost het geld. Ik denk niet dat ze die investering willen doen voor een platform wat zo klein is. Ongeacht of Windows Phone nou goed is of niet, ze hebben nou eenmaal een klein marktaandeel. Iets wat het mogelijk kan veranderen is als er meer soortgelijke aanbod in apps komt, daarvoor heeft Microsoft nou eenmaal ontwikkelaars voor nodig. Enige nadeel is dat het marktaandeel niet groter wordt, maar eerder kleiner. Ze zitten in een vicieuze cirkel in hun nadeel.

  5. @Henk: Ik ben het volledig met je eens.
    Microsoft doet alle moeite om mee te gaan, iets wat je Apple niet kunt zeggen.

  6. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  7. Op zich is Microsoft inderdaad niet slecht. Ik vind de nieuwe strategie die het bedrijf neemt inzake software en diensten allesbehalve slecht te noeen. Windows 10 kan je allesbehalve slecht noemen en ook hun Hololens heeft grote capaciteiten. Om eerlijk te zijn loopt Apple sterk achter op hun grootste rivaal Google, maar daar hoop ik volgende week verandering in te zien…

  8. @Henk: Ik ben het volledig met je eens! Het mag wel eens gezegd worden, in bijna alle reviews wordt Apple in een (over)positief daglicht gesteld, terwijl Microsoft wordt afgeschreven. Microsoft doet zijn uiterste best om ontwikkelaars te vinden voor het Windows Mobile-platform.

    @Jeffrey: Ik versta zeker ook uw interpretatie, maar de grootste reden waarom Windows Phone zo ‘slecht’ verkoopt is het feit dat er een tekort aan apps is. En hoe krijg je meer apps op je platform ==> door ontwikkelaars, zo simpel is het. Ik ben er werkelijk van overtuigd dat wanneer er voldoende en goede apps op het Windows-platform te vinden zijn, mensen snel zullen overstappen. Eerlijk gezegd zijn zowel IOS als Android ook niet perfect, verre van zelf. Microsoft maakt prachtige toestellen aan zeer scherpe prijzen (wat ze ook wel deels verplicht zijn, om enige vraag op te wekken).

    Verder zou ik nog graag willen meedelen dat ik Apple zeker geen slecht merk vind, maar we moeten eerlijk zijn!

    1. Microsoft heeft Apple vroeger GERED van het faillissement, God bless them!
    2. Apple heeft het zeer moeilijk te innoveren, kijk naar de rumors rond het feit dat ze naar een cycli gaan van 3 jaar i.p.v. 2. iPhones beschikken zelf nog niet over een OLED scherm, kunnen niet draadloos opladen enz… Microsoft heeft hier al prachtige resultaten!

    Ik hoop op een snelle vooruitgang, en dat Microsoft terug kan tonen wat ze waard zijn!

  9. Dit is niet de toon die jullie op iCulture gewend zijn, dus daar neem ik als hoofdredacteur verantwoordelijkheid voor. Een aantal van jullie punten kan ik inkomen. We hebben dit intern besproken en zullen hier in het vervolg zorgvuldiger mee omgaan. Een nieuwsartikel mag nooit zo’n scherpe mening bevatten.

  10. @Patrik: Dan zijn ze zeker bij Vista blijven hangen op je werk?
    Ik herken wel wat je vertelt, maar alleen uit het Vista tijdperk (en daarvoor).

    Sindsdien heeft MS qua QA de weg omhoog weer gevonden, wat je van Apple helaas niet kunt beweren. Die hebben juist een grote kwalitatieve voorsprong (die hàdden ze inderdaad, járen geleden) uit handen laten glippen. Zo waren de problemen met de nieuwste 9,7″ iPad (‘pro’ 😂😂😂) bij de laatste iOS update helaas geen incident, maar eerder symptomatisch. Er is sinds iOS 8.0 bijna geen update geweest zonder (soms ernstige) problemen 😢 iOS 9 had verbetering moeten brengen, maar bleek opnieuw maar marginaal minder rampzalig dan 8.😖
    _

    Het artikel balanceert idd af en toe op het randje van vooroordelen spuien, zeg maar in Ajax-Feijenoord stijl. (Of moet ik zeggen Ajax-PSV stijl? 😁)
    Keurig dat Gonny dat hier even nuanceert, maar trouwe lezers weten al dat iCulture niet te trots is om foutjes toe te geven 😃

    En sommige constateringen zijn wel gewoon raak. Zo is hèt grote probleem voor Windows Phone/Mobile de dramatisch lege app store. Tot mijn eigen verbazing kan ik verder prima uit de voeten met een Lumia (wees gerust, náást dus niet ipv de iPhone 😄)
    In gebruiksgemak doen WP8.1 en WM10 nauwelijks meer onder voor iOS, en qua mogelijkheden is het soms zelfs sterker (met oa de verschillende afmetingen voor tiles op een wèl goed gevuld startscherm, en zelfs een echte filebrowser in 10!). Maar een smartphone zonder apps lijkt toch verdacht veel op een dumbphone, daarom is de conclusie ‘ten dode opgeschreven’ niet zo heel vergezocht. Alleen maar logisch dus dat MS (al dan niet wanhopig) probeert meer ontwikkelaars te lokken.

    Ook voor mijzelf totaal onverwacht vind ik het, kennelijk itt de schrijfster, zowaar jammer dat MS niet beter scoort met zijn mobiele (en tablet) OS, want qua gebruiksgemak laat het Android bijna net zo ver achter zich als iOS dat doet. Van wat meer concurrentie en vooral keuze wordt niemand slechter. Gevalletje onbekend maakt onbemind…

  11. @Gonny van der Zwaag: De toon mag misschien een enkele keer iets doorslaan maar het is toch wel erg opvallend dat veel anti Apple mensen deze site volgen en hun commentaar hierop willen uiten.

  12. Ik zal niet in gaan op dat het artikel misschien wat anti-Microsoft is geschreven want dat mag wel op een Apple blog maar de inhoud getuigt niet van veel kennis op het vlak van ontwikkelingen van apps. Microsoft organiseert geen feestje tijdens WWDC om Windows Mobile te promoten maar natuurlijk Xamarin. Dit is een bedrijf wat Microsoft eind maart heeft overgenomen en het mogelijk maakt om met C# en .NET cross platform apps te ontwikkelen voor iOS, Android, Windows Mobile (en zelfs Windows en OS X).

    Uiteraard leest iedereen hier met een grote Apple bril maar in het echte leven is het cross platform ontwikkelen echt super belangrijk. Ook al vinden we misschien allemaal iOS fantastisch, het grootste deel van de smartphones draat toch echt Android. Een paar jaar geleden kon je misschien nog wegkomen met een iOS only app (en ja er komt ook, misschien, een Android app), tegenwoordig moet je beide echt hebben en moeten ze ook nog precies dezelfde functionaliteit hebben.

    Hoe mooi de nieuwe programmeertaal Swift ook is, ik kan er nog steeds alleen maar iOS apps mee maken. Google is dan volgens geruchten misschien wel geinteresseerd om ook Swift te gaan gebruiken voor Android, dat gebeurd echt niet van de één op de andere dag. Microsoft heeft met Xamarin nu wel een hele sterke troef in handen om cross platform native apps te ontwikkelen. Zeker nu het ook nog eens gratis is geworden (was $999 per platform, per ontwikkelaar, per jaar) is het een zeer serieuze optie om apps in te ontwikkelen. Vooral omdat C# ook een zeer moderne en fijne programmeertaal is en de SDK voor iOS developers bekend zal zijn omdat de naamgeving van API’s over het algemeen hetzelfde is.

    Kortom, vlak Microsoft niet uit, ook al is Windows Mobile een mislukking, het blijft een bedrijf met een sterke divisie voor developer tools. Het zal je wellicht verbazen welke en hoeveel apps nu al met Xamarin zijn gemaakt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.