Outlook voor iOS met een verbeterd design.

Outlook: gemarkeerde mails makkelijker herkennen en beter inplannen

Microsoft Outlook voor iOS is weer een stukje slimmer geworden. Je kunt nu eenvoudig gemarkeerde mails herkennen in je mailoverzicht en mails inplannen tot een later moment.

Outlook voor iOS met een verbeterd design.
Microsoft is hard op weg om van de Outlook-app een steeds meer veelzijdige mail-app te maken. Met de nieuwste update komen er twee handige functies bij die je productiviteit in de app moeten verbeteren. Zo vind je gemarkeerde mails beter terug in je overzicht en is de planning-functie verbeterd, zodat mails terugkomen op een door jou gekozen moment.

Mails markeren en inplannen

Mailtjes markeren is niet nieuw, maar in de Outlook-app wordt dit nu extra duidelijk weergegeven. Mails markeren doe je vanuit de mail zelf, waar je rechtsboven een vlaggetje vindt. Tik hierop en de mail wordt in je overzicht met een vlaggetje aangegeven. Bovendien kleurt de mail in je overzicht licht geel, zodat deze tijdens het bladeren door je overzicht direct opvalt.

Gemarkeerde mails in Outlook voor iOS. Mails inplannen in Outlook voor iOS.

Een andere handige functie is de mogelijkheid om mails in te plannen, zodat deze op een later moment weer terugkomen. Dit werkt met een simpele swipe-beweging over de mail heen. Veeg een mail naar rechts en de Plannen-functie komt tevoorschijn. Je krijgt daarna verschillende opties: later vandaag, vanavond, morgen, dit weekend of volgende week. Achter elke optie wordt aangegeven wat de exacte datum en tijd is. Je kunt zelfs handmatig een datum en tijd uitkiezen, zodat de e-mail tevoorschijn komt op een moment dat jij het belangrijk vindt.

Productiviteit in mail-apps is de laatste tijd een belangrijk aspect. Er zijn meerdere apps die ervoor willen zorgen dat jij op een snelle en slimme manier door de stroom aan mails kan bladeren. Voorbeelden van populaire mail-apps zijn Spark (link) en Airmail (link), waarvan de eerstgenoemde onlangs beschikbaar kwam voor de iPad. Airmail daarentegen was al een bekende Mac-app, maar verscheen laatst ook voor de iPhone. Outlook is een oudgediende die steeds meer functies krijgt, onder andere van agenda-app Sunrise.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2016, 8:19
Categorie Apps
Onderwerp outlook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.