edward-snowden-privacy

Edward Snowden: ‘FBI heeft hulp van Apple helemaal niet nodig’

Edward Snowden denkt dat de FBI zelf toegang tot de iPhone van een terrorist kan krijgen, zonder hulp van Apple. Hij meent dat er meerdere methoden zijn om dat te doen.

De afgelopen dagen hebben heel wat bekende kopstukken hun mening gegeven over de FBI-zaak waarin Apple is verwikkeld, waaronder Donald Trump, Hillary Clinton en Woz. Edward Snowden heeft zich nu ook met de zaak bemoeid. Hij denkt dat de FBI gemakkelijk toegang kan krijgen tot de iPhone 5c van een terrorist, zonder hulp van Apple.

edward-snowden-privacy

Snowden vindt dat de FBI de hulp van Apple helemaal niet nodig heeft om het toestel te ontgrendelen en de inhoud ervan te bekijken. “De FBI zegt dat alleen Apple de technische mogelijkheden heeft om de telefoon te ontgrendelen”, vertelde Snowden tijdens een bijeenkomst. “Met alle respect, dat is de grootste onzin.”

De video is hieronder te zien:

Snowden verwijst naar een blogposting van de Amerikaanse mensenrechtenorganisatie ACLU, waarin wordt uitgelegd hoe de FBI zelf toegang tot de iPhone kan krijgen, zonder medewerking van Apple. “Dit is maar één voorbeeld”, aldus Snowden. Volgens de klokkenluider zijn er nog meer manieren te bedenken om de inhoud van de telefoon te kunnen inzien. Apple weigert medewerking in de zaak, omdat ze geen achterdeurtjes in iOS willen inbouwen en bang zijn dat een eventuele methode om toegang te krijgen in verkeerde handen zal vallen. Ook zijn ze bang dat er nog veel meer soortgelijke zaken zullen volgen, als ze eenmaal instemmen met het meewerken in de zaak.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2016, 8:44
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen fbi, privacy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.