Outlook voor Mac krijgt leesbevestigingen en laat je mails later versturen

Office 365-gebruikers krijgen in Outlook 2016 voor de Mac een aantal veelgevraagde functies. Zo kun je ontvangst- en leesbevestigingen krijgen en kun je een mail op een later moment versturen. Maar er is meer in aantocht.


Microsoft Outlook voor de Mac krijgt er een aantal handige nieuwe functies bij. Het gaat om een viertal functies waar Office 365-gebruikers lang om gevraagd hebben. Zo is het mogelijk om een mail in te plannen en kun je zowel ontvangst- als leesbevestigingen krijgen.

Outlook met stuur later, leesbevestigingen en meer

Office 365-gebruikers hebben de afgelopen tijd feedback aan Microsoft doorgegeven via de Outlook UserVoice-website en in een toekomstige update worden enkele veelgevraagde functies toegevoegd. Zo krijgt Outlook voor de Mac de mogelijkheid om een mail in te plannen, zodat je deze later kan versturen. Nadat je klaar bent met het typen van je mail, klik je op het nieuwe uitklapmenu waarna je de optie Stuur later in beeld krijgt. Je bepaalt op deze manier zelf wanneer de mail verzonden wordt. Tot die tijd wordt de mail in je conceptenmap geplaatst.

Outlook 2016 voor Mac met stuur later-optie.

Ook nieuw is de optie om meldingen te krijgen voor je verzonden mail. Je hebt hierbij twee opties: meldingen voor ontvangst en meldingen voor het lezen van de verstuurde mail. Met de ontvangstbevestiging krijg je een melding zodra de mail in de inbox van de ontvanger staat, terwijl een leesbevestiging verstuurd wordt als de mail daadwerkelijk geopend wordt. De ontvanger kan echter zelf bepalen of hij of zij een ontvanst- of leesbevestiging stuurt.

Outlook 2016 voor Mac met lees- en ontvangstbevestiging.

Templates en agendagebeurtenissen maken
Outlook voor de Mac biedt binnenkort ook ondersteuning voor templates, zodat je niet telkens dezelfde soort mail opnieuw hoeft te maken. Je kunt te allen tijde nieuwe informatie aan een mail toevoegen voordat je hem verzend, mocht dat nodig zijn. Bovendien kun je straks een e-mail in je agenda slepen, zodat er automatisch een agendagebeurtenis aangemaakt wordt. Het onderwerp van de mail wordt overgenomen als naam voor de gebeurtenis, terwijl de inhoud van de mail als notitie toegevoegd wordt. Tot slot gaat het instellen van een nieuw account makkelijker. Na het invoeren van je gegevens, wordt het type account meteen herkend.

De optie om mails later te versturen is vanaf vandaag beschikbaar voor Office Insider Fast-gebruikers in versie 15.36 van Outlook voor de Mac. In juli kunnen alle Office 365-gebruikers deze nieuwe functie gebruiken. De andere functies zijn vanaf vandaag beschikbaar voor alle Office 365-gebruikers met versie 15.35 van Outlook. Outlook voor de Mac is beschikbaar vanaf de website van Microsoft. In maart bleek nog dat Outlook beter zou werken met Gmail en Google Agenda.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2017, 20:21
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerp outlook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.