Outlook op iOS is vernieuwd.

Microsoft Outlook voor iOS krijgt nieuw design en dark mode

Microsoft komt met een compleet opnieuw ontworpen versie van Outlook voor iOS. De stijl past beter bij de vernieuwde icoontjes van andere Microsoft-apps. Binnenkort komt daar ook nog een nieuwe dark mode bij, een veelgevraagde functie voor de mail-app.

In onze lijst van de beste mail-apps voor iPhone en iPad behoort Outlook eigenlijk al jarenlang tot één van onze favorieten. Vandaag heeft Microsoft laten weten dat er een volledig opnieuw ontworpen versie aankomt. Deze vernieuwde Outlook wordt vanaf vandaag uitgerold. Het belangrijkste daarbij zijn allerlei nieuwe animaties die het duidelijker moeten maken waar je mee bezig bent.

Vernieuwde Outlook: animaties en kleurtjes bij bewegingen

Wat meteen opvalt is dat de app veel meer kleur heeft. De vorige versie was nogal wit, maar in de nieuwe Outlook prijkt bovenaan een grote blauwe balk. Daarin staat ook groot de naam van het menu afgebeeld, zodat je meteen ziet waar je bent. Dit heeft veel weg van de stijl die Apple in iOS 11 toegevoegd heeft bij veel van haar standaardapps. Ook in alle handelingen die je in Outlook doet zijn er wijzigingen aangebracht.

Bij veegbewegingen zie je kleurtjes en icoontjes verschuiven. Dankzij de kleuren weet je meteen wat het doet. De app is ook voorzien van haptische feedback, zodat je de acties ook daadwerkelijk voelt. Vind je dit vervelend, dan kan je het ook uitschakelen via de instellingen. Je ziet in je mailoverzicht ook meteen foto’s van je contacten, indien deze beschikbaar zijn. Gebruik je meerdere accounts, dan kan je ook makkelijk wisselen via de icoontjes bovenaan.

Outlook op iOS met nieuw design.

Als iemand je een mailtje stuurt met daarin een datum, dan kun je met een paar dingen de afspraak toevoegen aan je agenda. Het is daarbij niet nodig om te typen of de afspraak handmatig in te voeren. Alles wordt automatisch ingevuld op basis van de informatie in de mail. In het gebruik moet je nog veel meer andere kleine aanpassingen ontdekken.

Voor nu heeft de app in ieder geval veel meer kleur gekregen dan voorheen. Op de veelgevraagde dark mode moeten we nog even wachten, want deze komt in een toekomstige update. Er wordt dus in ieder geval hard aan gewerkt, al wordt je geduld nog even op de proef gesteld.

De Outlook-update met het geheel nieuwe design wordt op dit moment uitgerold. Het kan dus even duren voordat jij het nieuwe design krijgt.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 05 december: Titel van het artikel gecorrigeerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2018, 17:42
Bron Bron Microsoft
Categorie Apps
Onderwerp outlook
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.