MSN Eten en Drinken iPad iPhone

Microsoft brengt vijf MSN-apps uit: nieuws, sport en meer

Microsoft heeft MSN-apps uitgebracht. MSN Sport voor sportuitslagen en MSN Eten en Drinken en MSN Gezondheid en Fitness zijn uitgebreid.

MSN Eten en Drinken iPad iPhoneMicrosoft heeft zijn assortiment apps op de iPhone en iPad flink uitgebreid met de komst van maar liefst vijf MSN-apps. MSN Nieuws en MSN Geldzaken zijn vooral gericht op snel nieuws. MSN Eten en Drinken en MSN Gezondheid en Fitness zijn apps met een nadruk op gezond leven en bevatten allerlei instructievideo’s. MSN Sport is een aparte applicatie met recente sportuitslagen van bijvoorbeeld de Eredivsie en Jupiler League.

MSN Sport: voetbalstanden en meer

MSN Sport iPad iPhoneMSN Sport is een overzichtelijke applicatie waarin je naast voetbaluitslagen ook onder andere de NBA, MLB en NFL kan volgen. De applicatie laat je je favoriete competities en teams volgen, waarvan je de uitslagen bovenin de app bij de hand hebt. De app stuurt eveneens pushberichten voor goals en kaarten in de wedstrijden. Vooraf zie je de vorm van de teams die tegen elkaar aantreden en even voor de wedstrijd aanbreekt, zie je ook de opstelling. Op de Nieuws-pagina verzamelt MSN Sport nieuwsberichten van onder andere Voetbal International, Voetbalzone, Goal.com en De Telegraaf.

MSN Gezondheid en Fitness: de uitgebreidste

De andere applicaties, zoals MSN Eten en MSN Gezondheid en Fitness, verzamelen ook nieuws van verschillende bronnen, maar verzorgen het een stuk frivoler. Op de voorpagina van laatstgenoemde vind je niet alleen nieuws, maar ook een dieettracker waarbij je je voedingsinname kan meten en een stappenteller die de beweging van de iPhone registreert.

MSN Gezondheid en Fitness iPhone MSN Gezondheid en Fitness iPhone menselijk lichaam

De applicatie is verder voorzien van instructievideo’s voor fitness-sessies op het gebied van kracht, yoga en pilates. Ook kan je lichaamsdelen aantikken op een pop om symptonen aan te geven en te controleren. Meer lichaamsinformatie vind je in het tabblad Medisch van de app en je kan MSN Gezondheid en Fitness zelfs gebruiken als RunKeeper-alternatief. Het maakt hem de uitgebreidste app van het stel.

MSN Eten en Drinken: recepten en wijnen

In MSN Eten en Drinken houd je niet je eigen gezondheid bij, maar heb je wel een groot aanbod aan recepten voorhanden en kan je informatie winnen over meer dan 1,5 miljoen wijnen. Recepten kan je zoeken op keuken, bron, ingrediënt en dieetbehoeften. Je kan je bovendien verdiepen in de technieken en tips van professionele koks en kan instructievideo’s van de kookschool bekijken. Onderweg kan de app je bedienen met de boodschappenlijst die je hebt samengesteld door recepten uit te zoeken.

MSN Nieuws en Geldzaken: minder bijzonder

MSN Nieuws en MSN Geldzaken voelen een beetje als de verplichte nummers naast de uitgebreide sport-, eet- en gezondheidapp die Microsoft ook heeft uitgebracht. MSN Nieuws komt overeen met de voorpagina die je ziet of zal als je Internet Explorer opstartte en indexeert het nieuws van gerenommeerde Nederlandse dagbladen en het ANP. MSN Geldzaken lijkt er in opzet erg op, maar biedt gericht informatie over beurzen en koersen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2014, 16:19
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, msn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.