HockeyApp Microsoft

App-testplatform HockeyApp overgenomen door Microsoft

Microsoft heeft de app-testdienst HockeyApp overgenomen. Eerder dit jaar deed Apple iets vergelijkbaars met TestFlight.

HockeyApp MicrosoftMicrosoft heeft de app-testdienst HockeyApp overgenomen. Met HockeyApp kunnen ontwikkelaars betaversies van apps naar een groep testers toesturen. Het is daarmee een bekend alternatief voor Testflight, een testdienst die begin dit jaar werd overgenomen door Apple.

HockeyApp laat ontwikkelaars apps testen voor iOS, Android, Windows Phone en Mac OS X. Daarmee worden veel van de grootste platformen door HockeyApp ondersteund. Dat blijft na de overname van Microsoft ook zo, vertelt de maker in een blogpost:

Het is voor zowel HockeyApp als Microsoft van essentieel belang om de beste ontwikkelaarservaring te bieden. Het bieden van de beste middelen op alle mobiele platformen valt hier onder: iOS, Android en Windows.

(…)

We willen vooral één belangrijk ding duidelijk maken: we blijven trouw aan onze missie om de beste mobiele app development-feedback en testmiddelen ter wereld te bieden. Je HockeyApp-apps en accounts blijven werken en we zijn niet gestopt met de ontwikkeling van het platform.

Apple pakte het met TestFlight anders aan: vlak voordat de overname bekend werd, stopte TestFlight met ondersteuning voor Android.

Microsoft gaat de komende paar maanden de verdere plannen met HockeyApp aankondigen. Tot dan zal er voor ontwikkelaars niks veranderen. Verdere details over de overname zijn ook niet bekendgemaakt: zo weten we niet wat Microsoft bijvoorbeeld voor de app-testdienst heeft betaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2014, 15:18
Categorie Apps
Onderwerpen hockey, microsoft, testflight

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.