Voetbalzone Score!: serieus goede livestanden-app uit Nederland

Voetbalzone Score! is de overzichtelijkste voetbal livestanden-app met pushberichten op iPhone. De applicatie is geheel gratis.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Voetbalzone Score app icoonDe Nederlandse voetbalwebsite Voetbalzone.nl doet een duit in het al zo flinke zakje van apps die livestanden voor voetbal brengen. Voetbalzone Score! moet door rechtstreekse aanlevering van informatie nog ‘sneller dan tv’ zijn, kopt het persbericht over de applicatie. De app kan livestanden, scores en het wedstrijdverloop tonen van wedstrijden van 750 verschillende competities, inclusief natuurlijk degene die niet te missen is: het WK 2014 in Brazilië.

Sneller dan tv: het kan

Nadat je eenmalig je favoriete team hebt opgegeven, kom je meteen terecht in het wedstrijdoverzicht van vandaag. Met een timerknop linksboven haal je de ruis weg en zie je alleen de wedstrijden die op dat moment live worden gespeeld. Je kan elke wedstrijd voorzien van een groene ster om op de hoogte te worden gehouden met pushberichten. Hoe snel die in de praktijk echt zijn, kunnen we op dit moment niet testen. Volgens oprichter Thijs Freriks ligt het aan de kwaliteit van de satellietverbinding of een doelpunt eerder zichtbaar is op tv, of de score als pushbericht. Dat het kan, bewijst iPhone-app Futbol24 al langer. Ook NUsport zet in op die snelheid in een aankomende update.

Voetbalzone Score score overzicht Voetbalzone Score zijmenu

Werking en indeling

Je hoeft pushberichten gelukkig niet perse per wedstrijd in te stellen. Een hamburgermenu rechts gaat naar de opties van de app waar je niet vaak hoeft te zijn. Daar zoek je competities op om direct te voorzien van een groene ster, zodat je alle pushberichten van die competitie krijgt. Een snelknop voor alle pushberichten van het WK 2014 is er overigens niet. Vanuit de zoekbalk kan je wel aparte poules toevoegen. Helaas stel je alleen op wedstrijdniveau in welke informatie je gepusht wilt krijgen.

De wedstrijdpagina’s zijn lekker overzichtelijk, met de doelpunten en kaarten onder elkaar. Vooraf kan je voorspellen wie de winnaar wordt – net als in het gisteren besproken Forza Football, maar anders dan die app ontbreken de opstellingen wel. Wel kan je de vorm van de ploegen bekijken. Je ziet hun laatste vijf resultaten in een apart tabblad.

Voetbalzone wedstrijd voorspellen Voetbalzone Score vorm ploegen

Overzicht troef

Overzicht, dat is waarop deze app scoort. Je ziet de huidige wedstrijden meteen bij binnenkomst en er is geen overdaad aan toeters en bellen, of een veelvoud aan menuknoppen. Wie doelpuntvideo’s wil ontvangen, kan zich beter wenden tot Forza Football, 365Scores of tijdens het WK specifiek de FIFA WK 2014 app van de NOS. Maar wie puur snel scores wil checken, zit hier goed. Voetbalzone Score! is de overzichtelijkste livestanden-app op iPhone sinds LiveScore. En die heeft geen pushberichten.

Downloaden: Voetbalzone Score! (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2014, 11:22
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen uitslagen, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.