‘Microsoft Mixview beter dan Apple’s Genius’

Apple's Genius blijkt in vergelijking met Microsoft's Mixview op de Zune eigenlijk niet veel voor te stellen. Mixview is veel geavanceerder en levert betere suggesties.

zune mixviewMet de nieuwe Genius-functie in iTunes 8 kun je slimme muziekaanbevelingen krijgen, maar volgens de Wall Street Journal stelt het niet veel voor, vergeleken met Microsoft’s Mixview. Microsoft heeft ook een aanbevelingsdienst waarmee je je eigen muziekcollectie kunt herontdekken en suggesties voor artiesten krijgt, die je nog niet kent. Microsoft’s Mixview is eigenlijk veel beter, schrijft een columnist van de Wall Street Journal. Apple mag dan wel zo’n dominante positie hebben in de online muziekbusiness, maar van muziekaanbevelingen hebben ze nog weinig kaas gegeten.

Hoe Apple’s nieuwe Genius-functie de overeenkomst tussen nummer bepaald is nauwelijks bekend. Wel is het zo dat je handmatige updates moet doen om nieuwe aanbevelingen te krijgen. De nieuwe Mixview-software op de Zune doet dat veel beter: die beveelt muziek aan op basis van drie categorieën: Picks, Channels en Mixview. De Mixview-methode genereert aanbevelingen van andere artiesten en albums en van andere Zune-gebruikers die op jou lijken. Het resultaat wordt getoond in een interactieve grafiek waarin je kunt zien hoe alles met elkaar is verbonden.

Apple heeft beloofd dat ze de Genius-functie verder zullen verbeteren, maar volgens de Wall Street Journal is het alleen een handig hulpje om snel even een afspeellijst in een bepaalde mood te maken. Om echt je muziekcollectie en die van anderen te ontdekken moet je toch echt bij Microsoft zijn. Gizmodo schreef eerder ook al, dat Mixview beter is. Computerworld vond Mixview nog niet bijster geniaal bij het doen van suggesties, maar Apple’s Genius presteerde nog slechter in de praktijktest.

Via: All Things Digital

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2008, 12:09
Categorie Apps
Onderwerpen genius, itunes, suggesties, zune

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.