Microsoft en Nokia gaan samenwerken aan Office Mobile voor Symbian

Microsoft en Nokia gaan samenwerken om een versie van Microsoft Office op Nokia-toestellen beschikbaar te stellen. Dat hebben beide bedrijven vandaag aangekondigd in een persbericht.

nokia officeMicrosoft en Nokia gaan samenwerken om een versie van Microsoft Office op Nokia-toestellen beschikbaar te stellen. Dat hebben beide bedrijven vandaag aangekondigd tijdens een persconferentie bij monde van Stephen Elop (Microsoft Business Division President) en Kai Oistamo (Nokia Executive Vice President for Devices). Beide bedrijven proberen daarmee een vuist te maken tegen Google en andere aanbieders.

De samenwerking lijkt niet uitsluitend gericht tegen mobiele telefoons, maar tegen alle aanbieders van goedkope, webgebaseerde productiviteitsapplicaties. Microsoft en Nokia beginnen per direct met het ontwerpen, ontwikkelen en op de markt brengen van productiviteitsapplicaties. Het eerste product gaat Microsoft Office Mobile heten en op Nokia’s Symbian-apparaten draaien. Daarna volgen andere Microsoft-producten voor communicatie, samenwerking en apparaatbeheer.

Microsoft heeft op Office voor de Mac na, nog nooit eerder Office-software voor een concurrend platform uitgebracht. Microsoft en Nokia gaan de applicaties gezamenlijk onder de aandacht brengen bij zakelijke klanten en mobiele operators. Beide bedrijven zijn grote concurrenten van zowel Apple als Google. De markt lijkt zich nu een beetje in twee kampen te splitsen: aan de ene kant Nokia en Microsoft, aan de andere kant Apple en Google. Research in Motion, maker van de Blackberry, staat daarbij min of meer alleen.

De applicaties komen eerst beschikbaar op de Nokia Eseries-telefoons, die bedoeld zijn voor zakelijke gebruikers. Later komen de applicaties ook op andere Symbian-toestellen beschikbaar. Het is de vraag of de samenwerking grote impact op de iPhone zal hebben. De iPhone is voornamelijk op consumenten gericht, die op zich best behoefte hebben aan Office-software (Documents To Go staat op #4 in de ranglijst van betaalde productiviteitsapplicaties). De impact zal groter zijn bij de BlackBerry, die sterker op zakelijke gebruikers is gericht maar relatief weinig mogelijkheden biedt om Office-documenten te bekijken en te bewerken.

Via: Engadget
Tipgever: Jeroen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2009, 20:29
Categorie Apple
Onderwerpen microsoft, nokia, office

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.