Microsoft Cortana op een toestel

Microsoft test virtuele assistent Cortana op iOS

Microsoft is gestart met een betatest van Cortana voor iOS, de virtuele assistent die een alternatief vormt voor Siri en Google Now. Voor de betatest maakt Microsoft gebruik van Apple's TestFlight.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Microsoft is gestart met testen van Cortana voor iOS. Een select groepje betatesters gaat alvast aan de slag met de virtuele assistent van Microsoft. Ze maakten daarbij gebruik van Apple’s testplatform TestFlight. Cortana is een concurrent voor Siri en Google Now.

Microsoft Cortana op een toestel

Geïnteresseerden konden zich begin november al aanmelden voor de betatest. Omdat Microsoft gebruik maakt van TestFlight is het aantal testers relatief klein: voor TestFlight geldt namelijk een maximum van 2.000 deelnemers. Dat Microsoft voor Apple’s testplatform kiest is op zich wel opmerkelijk; ze hebben namelijk zelf een eigen testapp met de naam HockeyApp in huis. Hockey werd een jaar geleden overgenomen door Microsoft, een paar maanden nadat TestFlight werd overgenomen door Apple.

Met Cortana op iOS kun je allerlei stemcommando’s geven, zoals herinneringen instellen, afspraken plannen, zoeken op internet en e-mailberichten dicteren. De bedoeling is dat je in natuurlijke taal opdrachten geeft en de betatesters krijgen dan ook de opdracht om te checken of dat zo is. Cortana moet aanvoelen als een echte persoonlijke assistent. Als het aanslaat heeft Microsoft een assistent die op meerdere platformen werkt, zowel op de Windows-PC op je werk als op de Mac thuis en de iPhone onderweg. Een betatest van Cortana voor Android is al gaande.

Cortana op iPhone screenshots

Cortana kan ook vluchtinformatie ophalen, sportuitslagen geven, aandelenkoersen melden en bioscooptijden opzoeken. Daarnaast geeft de assistent proactieve suggesties, een eigenschap die Siri pas in iOS 9 kreeg. Google was er met Google Now al langer mee bezig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2015, 13:43
Categorie Diensten
Onderwerpen assistent, cortana, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.