iPhone 6 audio-aansluiting

‘Geen 3,5mm audio-aansluiting meer op iPhone 7’

Apple zou willen stoppen met de 3,5mm audio-aansluiting op iPhones. In plaats daarvan moet je oordopjes via de Lightning-poort aansluiten, zeggen bronnen.

iPhone 6 audio-aansluiting
Apple zou plannen hebben om de 3,5-mm audioaansluiting in de iPhone 7 te schrappen. In plaats daarvan zouden ze een Lightning-connector willen gebruiken, voor zowel opladen als muziek luisteren. Dit schrijft de doorgaans betrouwbare Japanse website Macotakara. De EarPods-oordopjes zullen dan ook moeten worden voorzien van een Lightning-aansluiting.


Volgens de website heeft een ‘betrouwbare bron’ de informatie vrijgegeven. Voor gewone oordopjes zal er een adapter beschikbaar zijn, zodat je alsnog je 3,5mm stereo-oordopjes kunt aansluiten op de Lightning-poort. De oude EarPods blijven nog wel in de handel.

Apple zou de 3,5mm aansluiting willen schrappen, omdat de iPhone 7 dan dunner kan worden uitgevoerd. Nu neemt de aansluiting bijna de helft in van de 7,1mm dunne iPhone 6s. Wil Apple een nog dunnere iPhone 7 kunnen uitbrengen, dan is er geen ruimte meer voor een standaard aansluiting voor oordopjes. Hoe dun dit uiteindelijk zou worden, is te zien aan de iPod touch: de zesde generatie daarvan is 6,1mm dun maar heeft nog wel een standaard aansluiting voor oordopjes.

Gebruik van de Lightning-poort voor oordopjes is al langere tijd mogelijk, maar er zijn maar weinig fabrikanten die er gebruik van maken. Philips is een van de weinige en heeft nu de Fidelio M2L en Fidelio NC1L in het assortiment.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2015, 12:41
Categorie Geruchten
Onderwerpen lightning, oordopjes
72 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.