iCulture iKids logo

iKids week 48: Storytime, Little Fox Dierendokter en meer

In deze iKids bespreken we voorlees-app Storytime, genezen we dieren in Little Fox Dierendokter en spelen we mini-games in Duckie Deck Collection.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Het is deze week een beestenboel in de iKids. In Little Fox Dierendokter helpen kinderen als een professionele dierenarts de bosbewoners met hun verwondingen en in Duckie Deck Collection zoeken ze voor elk dier de juiste lichaamsdelen bij elkaar. Tot slot bespreken we de Nederlandse voorlees-app Storytime Kinderverhalen (niet te verwarren met Disney Storytime of Kindoma Storytime), een echte aanrader voor ouders die hun kinderen eens iets anders willen voorlezen of even geen boekje bij de hand hebben.

Storytime

Voordat je met Storytime aan de slag gaat zul je eerst moeten aangeven hoe oud jouw kinderen zijn, waarna je kan kiezen uit verhalen of rijmpjes die geschikt zijn voor hun leeftijd. Zoeken op onderwerp is ook mogelijk. Qua ontwerp is Storytime behoorlijk rechttoe-rechtaan, maar wat het geheel sympathiek maakt zijn de beschikbare verhalen. Die kunnen namelijk door ouders worden ingezonden, en verschijnen na een spellingscheck gratis in de app. Een leuke uitdaging voor vaders en moeders met schrijversaspiraties. Kers op de taart is de voorleestijd die je van te voren kunt instellen. Met een beetje geluk voorkom je zo de eeuwige discussie over wanneer het nu echt bedtijd is. Nu nog een mogelijkheid om die schreeuwerige advertenties af te kopen, en wij zijn blij.

Storytime

Little Fox Dierendokter

De illustrator van succesvolle applicaties als Slaap lekker en Slaap Lekker Circus heeft een nieuwe app uitgebracht, met bijzondere animaties. In Little Fox Dierendokter kunnen kinderen van 5 jaar en jonger zieke bosdieren helpen met hun kwalen. Vanuit hun eigen praktijk, gelegen in een magisch boomhuis, kunnen ze bijvoorbeeld de gescheurde vleugel van de vleermuis hechten, de mol een nieuwe bril aanmeten of de botten van de uil op de juiste plek terugzetten. In totaal zijn er vijf zieke dieren te genezen, met vijftien verschillende klachten die de juiste diagnose nodig hebben. Een vrolijke app voor kleine dierenvrienden, en minstens zo leuk als voorganger Little Fox Music Box.

Duckie Deck Collection

Van de Poolse ontwikkelaar Duckie Deck bespraken we eerder al Bird Houses, Duckie Deck Orchestra en het geestige Sandwich Chef. Een aantal andere applicaties van deze maker horen echter ook in deze rubriek thuis. Zoals Duckie Deck Collection, een speelse app met geanimeerde mini-games. Daarmee kunnen kinderen tot 5 jaar bijvoorbeeld fantasiefiguren uit een goochelaarshoed toveren, maar ook fruit uit de bomen plukken en daarna opeten. Opvoedkundig kan deze applicatie ook van pas komen: in één spelletje kunnen kinderen de vloer boenen en in een ander onderdeel ontdekken ze dat spookachtige schaduwen in het donker totaal niet eng zijn als je het licht aanknipt. Die enge griezel met die horens op zijn hoofd blijkt ineens een gezellig monstertje, dat net zo slaperig is als jij. Een andere Duckie Deck aanrader is Duckie Deck Trash Toys, waarmee kinderen alledaagse objecten gezichten kunnen geven met prullaria en frutsels.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:53
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.