Reacties voor: Apple wil merknaam El Capitan voor iPad vastleggen

Apple heeft de merknaam OS X El Capitan ook vastgelegd voor tablets. Dat wijst erop dat Apple iPads met OS X wil gaan ontwikkelen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Ik herinner mij nog een interview met Phill & Craig.

    Hier zeiden ze dat Apple nooit een tablet met OS X zal uitbrengen… Omdat het gewoon niet werkt. Dus ik ben nu stiekem best benieuwd wat ze van plan zijn… Aangezien ze iOS & OS X steeds meer samen brengen heb ik een gevoel dat Apple zal stoppen met iOS cijferreeksen en door zal gaan met bijv iOS Mavericks…? Misschien een beetje ver gezocht maar dit gevoel krijg ik als ik zo terug denk en deze comment type!

    Oops… Ik ga weer diep 😅😂

  2. iOX El capitan
    Misschien een idee???

  3. Tim Cook zei dat de iPhone 5 de juiste schermgroote had, nu is er de iPhone 6.
    Phil Shiller zei dat Android opgerekte Tablet apps had, toen kwam iOS 7 met een opgerekte iPhone muziek app.

  4. iOS 9
    Zal raar zijn als ze dan ook nog een andere ipad software uitgeven. Aangezien er aanwijzigingen van een ipad pro in iOS 9 zit

  5. Volgens mij is iculture de “enige” site die maar door blijft gaan over die iPad pro.
    Als weet ik hoe lang.
    En hoewel hij na al die tijd er nog steeds niet is, ze blijven stug volhouden.

    Ik geloof ook niet dat ie er ooit komt.

  6. Nee, volgens mij is dit de verkeerde conclusie.

    Ik lach Microsoft juist uit dat ze met Windows 10 proberen een touch en een click interface over één kam te scheren. Slepen met touch is anders dan draggen met een muis. Let op mijn woorden: dit gaat Apple never nooit combineren. Is gewoon niet de goede weg om in te slaan.

    touch != click

    Mijn conclusie: ze registreren gewoon van alles zodat anderen het niet kunnen doen. Óf ze zijn van plan een volgende release van iOS ook een naam zoals El Capitan te geven. Maar het blijft bij de naam, je gaat écht geen OSX zien op een touch screen device. Dat is gewoon waanzin.

  7. Ik denk dat dit er uiteindelijk wel gaat komen. Een interface probleem kun je aanpassen. Als de hardware in een iPad het zometeen kan zie ik niet in waarom ze het niet zouden doen.
    Lekker Photoshoppen, Cinema4D etc etc op een iPad pro. Ik zeg laat maar doorkomen.

  8. @Tom van Zummeren: iOS != Pro //😡tap === click //😜

  9. Of ze gaan iOS voortaan ook een naam geven.

  10. Het zal ( als de Pro er idd komt) denk ik gaan om een samenwerkingsverband tussen IOS en Osx( El Capitan exclusief voor Pro)

    Maar het is allemaal nog koffiedik kijken

  11. Leuk idee maar niet met de huidige iPads, OS X heeft minimaal 4 GB nodig om fatsoenlijk te kunnen runnen. En ik verwacht geen iPad die MacBook Air of iMac mid 2014 specs heeft.

  12. Je zou aan een dual-boot iPad Pro kunnen denken. Los draait die op iOS, maar als je er een (bluetooth) toetsenbord en een muis op aansluit, kan je desgewenst in MacOS X booten. Zo heb je een iPad en een Macbook Air in één apparaat. En laat ik beide nu altijd op reis meenemen…

  13. @Johan: Waarom zo ingewikkeld en beperkt? Ontwikkelaars draaien al iOS apps op OS X. De emulator is er dus al. Als ze die ‘losweken’ van de developer tools (xcode) en voorinstalleren op zo’n crossover als de iPad pro uit deze geruchten kun je iOS en OS X apps naast elkaar draaien, zonder reboot, zonder extra CPU support in iOS. Ik geloof er namelijk helemaal niets van dat ze OS X naar de A9 gaan porten, en omgekeerd (iOS naar Intel x86/x64 CPU) hoeft met emulatie ook niet…Enneh … een muis op een tablet aansluiten?! Ga eens heel gauw je mond spoelen 😛 Je hebt daarop al een gigantisch touchpad tot je beschikking!Of desnoods een kleiner zoals de virtuele die iOS 9 krijgt.

  14. Ik denk dat ze na IOS 9 overstappen op namen ipv nummers. OSX zal denk ik puur voor de Macs blijven en IOS voor de iPads en iPhones.

  15. @Ferryman: Dan hoop ik dat het beiden variabelen zijn, anders werkt je === vergelijking niet.

  16. Die merknaam is al sinds de jaren 60 in handen van Opel (“El” is alleen een lidwoord)

  17. ik ben heel benieuwd of de iPad pro er komt.
    Ik zou hem zeker kopen en zou mijn gewone iPad verkopen.

  18. @Tom Progeur: Hmm, klinkt logisch wat je zegt maar de officiële Swift programmeerdocumentatie zegt grappig genoeg toch dit:

    It can sometimes be useful to find out if two constants or variables refer to exactly the same instance of a class. To enable this, Swift provides two identity operators:

    Identical to (===)
    Not identical to (!==)

    Use these operators to check whether two constants or variables refer to the same single instance:

    😕

    (JavaScript en PHP kennen trouwens ook de === operator, maar zijn geloof ik nog wat vergevingsgezinder)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.