El-Capitan-on-iPad

Apple wil merknaam El Capitan voor iPad vastleggen

Apple heeft de merknaam OS X El Capitan ook vastgelegd voor tablets. Dat wijst erop dat Apple iPads met OS X wil gaan ontwikkelen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft de merknaam El Capitan in Europa niet alleen vastgelegd voor desktopcomputers, maar ook voor tablets. Dat wekt de indruk dat we op termijn een iPad met OS X kunnen verwachten. Bij OS X Mavericks en Yosemite was de merknaam nog niet voor tablets vastgelegd.

El-Capitan-on-iPad

De informatie is te vinden bij het European Patent & Trademark Office, waar ‘tablets’ als mogelijke categorie aan is toegevoegd. Het wekt de suggestie op dat Apple een iPad met zowel iOS als OS X uit wil brengen, iets wat geknipt zou zijn voor de iPad Pro die komend najaar wordt verwacht. Tegelijk roept het ook associaties op met het broodrooster-koelkast-dilemma. Tijdens de bespreking van kwartaalcijfers merkte Tim Cook ooit schamper op, dat Microsoft probeerde om een broodrooster en een koelkast te combineren. Zitten we wel te wachten op een apparaat met een gespleten persoonlijkheid? Volgens Cook niet: “Je wilt deze dingen niet samenvoegen, want je zult compromissen moeten sluiten in beide richtingen en daarmee doe je geen enkele gebruiker plezier”. Maar dat was 2012, toen Cook nog niet zo sterk zijn stempel op Apple had gezet. Sindsdien zien we dat Cook regelmatig afwijkt van het pad dat zijn voorganger Steve Jobs zou bewandelen.

De iPad Pro, die er volgens geruchten toch echt aan komt, heeft een scherm tussen de 12,2 en 12,9 inch en bevat verder een usb-c aansluiting en een optionele stylus. Ook NFC, ondersteuning voor Force Touch en een A9-processor zitten erin.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2015, 20:53
Categorie Geruchten
Onderwerpen el capitan, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.