Reacties voor: Beveiligde berichtendienst MegaChat binnenkort op iOS

De iOS-app van MegaChat is vanaf nu te gebruiken op de desktop en binnenkort ook op iOS en Android. MegaChat maakt versleutelde videogesprekken mogelijk.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Dotcom is uiteraard – vanwege zijn aanvaringen met justitie – niet zo gemotiveerd om met de Amerikaanse overheid samen te werken.

    Tsja, als je die ‘aanvaringen met justitie’ (prachtig understatement Gonny ;-)) opzoekt op wikipedia bekruipen je toch wel wat twijfels of je (video)chats bij hem wel echt zoveel veiliger zijn. Samenwerking met de US gov geloof ik wel dat zoveel mogelijk zal worden vermeden, maar een veroordeelde data-spion gegevens toevertrouwen die je alleen ‘veilig’ wilt delen…

    Doet me toch denken aan dat gezegde van door de hond of de kat gebeten worden…

  2. En dan lees ik dit net op Nu.nl. Dan heeft het toch allemaal geen zin meer 🙁

    internetbedrijven moeten encryptiesleutels inleveren bij de EU

  3. @ferryman: lees je eens in over encryptie.

  4. @miriam: Dat is een wel heel vage ‘tip’. Welk stuk cryptografie bedoel je precies? De encryptie alleen is namelijk niet zo interessant, juist de decryptie draait het hier om, en eventueel (kwetsbaarheid voor) cryptoanalyse.

    Bedoel je de zwaktes van symmetrische cryptografie, op het gebruik waarvan het artikel lijkt te wijzen? Of het vermoeden/bestaan van backdoors in veel cryptografische algoritmes/technieken? Als bewust geen backdoor voor de autoriteiten is ingebouwd wil dat nog niet zeggen dat die er helemaal niet is.

    Als de volledige route van de sleutels en data door encryptie en decryptie niet open source is moet je de maker blind vertrouwen, en dat kost mij gek genoeg wat moeite bij iemand die juist wegens (onder veel meer) dataspionage is veroordeeld.

    Dus zeg ‘t maar, welk stuk over ‘encryptie’ moet ik me nog in inlezen???
    Of moet jij je misschien eerst inlezen, bv in de trackrecord van meneer dotcom aka kimble aka … !?

  5. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.