Type Nine featured

T9-toetsenbord Type Nine voorzien van Nederlands toetsenbord

Het T9-toetsenbord Type Nine is nu ook Nederlandstalig. Na de laatste update kun je vanuit de app een Nederlands woordenboek downloaden vanuit de bijbehorende iOS-app.

Type Nine 2 (Custom)Het iOS-toetsenbord Type Nine was afgelopen jaar even een kleine hit in de App Store: de app maakte het mogelijk om het klassieke T9-toetsenbord op je iPhone te gebruiken. Hartstikke leuk, maar door een ontbrekend Nederlands woordenboek hadden wij nog maar weinig aan de app. Daar komt vandaag verandering in: Type Nine heeft in een update 26 nieuwe talen toegevoegd, waaronder Nederlands.

De update heeft ook een aantal kleine aanpassingen doorgevoerd. Een menu laat je makkelijk bepaalde instellingen aanpassen en smileys zijn te gebruiken met een tap op één.

Type Nine gebruikt de cijfers op het toetsenbord om je woorden te laten schrijven. Dat beschreven we vorig jaar in onze review als volgt:

Type Nine werkt precies zoals je wellicht van je oude Nokia-telefoon gewend bent. Iedere toetsenbordknop heeft drie letters. Door op de juiste cijfers te tappen wordt er voorspeld welk woord je wil schrijven, waarna je in een suggestiebalk het juiste woord kunt selecteren.

Met de toevoeging van een Nederlands woordenboek, worden er ook Nederlandse woordsuggesties in de balk getoond. Je moet dan wel eerst de taal downloaden door de app te starten en de instructies op het scherm te volgen. Vervolgens houd je de enterknop ingedrukt om om naar het scherm voor taalselectie te navigeren.

Sinds de update crasht Type Nine bij ons wel als we geen Volledige toegang inschakelen. Over de risico’s hiervan schreven we in een eerder artikel: Alternatieve toetsenborden in iOS 8: pas op met volledige toegang. Volgens de ontwikkelaar is dit echter niet de bedoeling; het toetsenbord werkt volgens hem gewoon zonder gebruik van Volledige toegang. Je moet de schakelaar wel even aanzetten als je een nieuwe toetsenbordtaal installeert, maar je kunt hem daarna direct weer uitschakelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2015, 15:34
Categorie Apps
Onderwerp toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.