Meerderheid consumenten koopt liever telefoon van Yahoo of Google

Uit een onderzoek van The Equs Group blijkt dat 55,5% van de ondervraagden een telefoon van Yahoo of Google zou willen kopen. Bij de iPhone komt dit percentage niet verder dan 20%. Wat is er aan de hand?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

yahoo telefoonEen recent onderzoek van The Equs Group toont aan dat 55,5% van de Amerikaanse consumenten een mobiele telefoon van Google of Yahoo zou willen kopen. Tenminste, als zulke hardware bestaat. Dat is een waanzinnig hoog getal: de iPhone komt tot nu toe niet verder dan 20%.

Het onderzoek van The Equs Group laat vooral zien hoeveel vertrouwen mensen in een sterk merk hebben. InformationWeek vraagt zich af hoe het kan dat de meerderheid een telefoon van zo’n merk willen hebben. Bij de Google Phone en Yahoo-telefoon zegt 21% dat ze niet zo’n apparaat zouden kopen. Ter vergelijking: bij de iPhone beweerde laatst tweederde dat ze de telefoon niet wilden hebben. Misschien komt het door de zoektechnologie? Uit het onderzoek bleek namelijk dat 69% van de consumenten mobiele zoektools op hun mobiele telefoon gebruiken. Omdat Google en Yahoo worden gezien als de koplopers in zoekmachine-land, zouden ze een voorsprong kunnen hebben op andere consumentenmerken. Blijkbaar gokt Apple op het verkeerde paard door van de iPhone een multimediatelefoon te maken.

Toch zijn er op dit moment al genoeg mobiele zoektools. Wat voor nieuws zou een stuk hardware met Google- of Yahoo-logo daar nog aan toe kunnen voegen?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 16:10
Categorie iDevices
Onderwerpen apple, google, yahoo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.