Nokia blij met dure iPhone

Nokia ziet de iPhone met vertrouwen tegemoet: het zal de verkoop van dure mobieltjes als de N73 en N95 alleen maar stimuleren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

nokia n95Nokia ziet de komst van de iPhone vol vertrouwen tegemoet. Ze hopen dat de iPhone de vraag naar duurdere mobieltjes met muziek- en videofuncties zal stimuleren. Dat zei Nokia’s Chief Financial Officer vandaag. Nokia heeft de multimedia-telefoons N73 en N95 in de aanbieding, die mensen nu nog te duur vinden. De iPhone helpt om de prijs die mensen voor een telefoon willen betalen, verder omhoog te trekken.

De N73 en N95 zijn directe concurrenten van de iPhone. Op dit moment hebben vooral Amerikaanse consumenten heeft weinig keus uit high-end telefoons boven de $400. Als de iPhone kan helpen om die markt te laten groeien, kan Nokia dat alleen maar toejuichen, aldus Nokia CFO Rick Simonson op een conferentie van Reuters. Simonson geeft toe dat Apple nieuwe functies introduceert, waarop Nokia zal moeten reageren. Maar het is niet nieuw voor Nokia: ze investeren al langere tijd in multimediatelefoons en de iPhone is een bevestiging dat ze op de goede weg zijn. Dat wil zeggen: dat er mensen zijn die op zo’n apparaat zitten te wachten en er geld voor over hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 16:03
Categorie iDevices
Onderwerp nokia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.