iPhone 8 review: liggend op bureau

Meer Nederlanders willen onbeperkte databundel, gemiddelde bundel is nu 4,1 GB

De gemiddelde databundel van Nederlanders is het afgelopen jaar flink toegenomen. Gemiddeld heeft een smartphonegebruiker nu een databundel van 4,1 GB. Hoeveel MB's heb jij per maand te verbruiken?

Het aantal Nederlanders met een mobiele databundel is de afgelopen jaren verder gegroeid. Ook de grootte van de databundel is flink toegenomen. Inmiddels gebruikt nog maar 19% van de Nederlanders geen mobiele databundel, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Een databundel is anno 2018 gemiddeld 4,1 GB groot, maar dit zal bij de meeste mensen bij het volgende contract alleen nog maar verder toenemen.

Meer onbeperkte databundels
Sinds 2017 heb je als Nederlander weer de keuze tussen onbeperkte databundels bij T-Mobile en Tele2. De interesse in dit soort databundels neemt geleidelijk toe, blijkt uit de nieuwe cijfers van het onderzoek. Ongeveer 10% van de Nederlanders geeft aan dat zij een ongelimiteerde bundel willen. In 2015 zat er een dipje in deze interesse, want toen gaf mar 5% aan dit te willen, tegenover 7% in 2013. Door de komst van deze databundels is het gemiddelde ook gestegen.

De huidige databundel is gemiddeld 4,1GB groot, ten opzichte 3GB een jaar geleden. De behoefte voor een ruimere bundel lijkt ook steeds groter te zijn, want gemiddeld verwachten Nederlanders in de toekomst een bundel van 4,4GB te hebben. Dit is een verandering ten opzichte van 2017, toen Nederlanders nog niet verwachten een grotere bundel te nemen.

Telecompaper merkt verder op dat kleine databundels nog maar weinig aangeboden worden. Nog maar vier aanbieders bieden een bundel van maximaal 500MB, een hoeveelheid die door 19% van de ondervraagden interesse heeft. Datapakketten van 1 tot 2GB en 2,5 tot 5GB worden bij bijna alle aanbieders aangeboden.

Heb jij de laatste jaren ook gemerkt dat je steeds meer data verbruikt en dus ook behoefte hebt aan een grotere bundel? Laat ons in de reacties weten hoeveel data jij nu op je iPhone te verbruiken hebt. Om je daarbij te helpen zijn er allerlei apps voor dataverbruik in de App Store te vinden.


Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2018, 13:40
Bron Bron Telecompaper
Categorieën Achtergrond, Providers
Onderwerpen databundel, dataverbruik

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.