Safari op de iPhone: maximaal 8 pagina’s tegelijk

In een sessie tijdens de WWDC vorige week, werden meer details over Safari op de iPhone vrijgegeven. Daaruit blijkt volledige PDF-ondersteuning in webpagina's, maximale paginagrootte van 10 MB en maximaal 8 documenten tegelijkertijd openen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Tijdens de sessie ‘Developing Web Sites for iPhone’ op de WWDC werd meer informatie gegeven over de mogelijkheden van de Safari-webbrowser op de iPhone. Dat blijkt uit notities, gepubliceerd op de Emerging Technology-blog van de universiteit van Washington. Ze bevestigen dat de iPhone bij de lancering geen Flash of Java zal ondersteunen, maar ze bevatten ook aanwijzingen wat er dan wél mogelijk is.

De Safari-versie op de iPhone ondersteunt HTML 5 en de nieuwste webstandaarden. De maximale omvang van een webpagina is 10 MB en Javascript wordt beperkt tot 5 seconden. Tijdens het gebruik kun je maximaal 8 webpagina’s gelijktijdig geopend hebben. Dat de Flash-ondersteuning ontbreekt is geen reden om te denken dat je geen video’s kunt kijken: Quicktime zorgt niet alleen voor de video, maar ook voor de audio op websites. Voor de speciale functies van de iPhone, zoals het dubbelklikken om in te zoomen, uitrekken met de vingers om uit te zoomen, het koppelen van telefoonnummers en de koppeling met Google Maps zijn geen speciale codes nodig.

Apple raadt aan om filmpjes voor de iPhone in H.264 baseline profile level 3.0 te maken, met een resolutie van 480 x 360 pixels. En als je op een videolinkje op een webpagina klikt, wordt de video meteen schermvullend afgespeeld. Er is alleen één probleem: de pagina waarop het verslag van de sessie te lezen was, is inmiddels verwijderd. Gelukkig wist MacRumors tijdig een lijstje te maken van de belangrijkste punten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:23
Categorie iDevices
Onderwerpen safari, tabbladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.