Apple geeft inzicht in batterijtest van de iPhone

iPhone heeft op de pagina met technische specificaties meer inzicht gegeven hoe de batterijduur is vastgesteld. Daarbij werden preproductie-modellen gebruikt met de meest gangbare instellingen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

batterijduurApple heeft meer details vrijgegeven over de wijze waarop de batterijduur van de iPhone is bepaald. Deze cijfers zijn te vinden in de technische specificaties van de iPhone. Het testen van de spreektijd is gedaan op een 1900 MHz netwerk, waarbij de telefoon in standaardinstellingen stond. Dat gold ook voor de Standby-test. Het doorschakelen van gesprekken was daarbij ingeschakeld en de Wi-Fi-functie ‘Ask to Join Networks’ was uitgeschakeld.

Het testen van de batterijduur bij Wi-Fi werd uitgevoerd in een gesloten netwerk met een aparte web- en mailserver. Er werd gesimuleert dat iemand naar 20 populaire websites surft en eenmaal per uur de mail controleert. De functie om te vragen om contact te maken met netwerken was uitgeschakeld. Verder was WPA2 ingeschakeld.

Voor het testen van het afspelen van video werd gedurende 2 uur en 23 minuten de film Pirates of the Caribbean’ afgespeeld. Het afspelen van audio werd daarentegen getest met een playlist van 358 unieke nummers, allemaal in 128 kbps AAC-formaat. Sommige daarvan waren geript van een cd met behulp van iTunes, de andere waren al digitaal.

De test werd uitgevoerd tussen mei en juni 2007 met preproductie-iPhones en -software. Meer informatie vind je op de pagina met technische specificaties van de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:23
Categorie iDevices
Onderwerpen accu, batterij

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.