Reacties voor: Mediaplayers van TVIX bedienbaar met de iPhone

Bij de mediaspelers van TVIX is een firmware-update verkrijgbaar waardoor je de iPhone als afstandbediening kunt gebruiken.
Lees het complete artikel → Mediaplayers van TVIX bedienbaar met de iPhone
Raymond van Pietersom -

Reacties: 25 reacties

  1. screenshot zou leuk zijn…

  2. Als het gaat om mediacentres met iphone afstandsbediening, raad ik een ION systeem aan met XBMC. Full-HD, goede afstandsbediening app etc. Ikzelf heb een Asrock ION 330HT en het werkt perfect!!!!! En voor €309 niet eens heel veel duurder dan veel van dit soort apparaten. XBMC is zoizo op elke pc/mac/linuxbak te installeren!

  3. Durf ik te wedden dat dit natuurlijk weer niet wordt ondersteund door mijn TviX HD-M6500.

  4. dmv Boxee op je Apple TV te zetten kun je wel alle mogelijke bestandssoorten afspelen.

  5. @Psylover:

    Ik raad een dVico TVIX 6500a aan. Niet voor 309, maar voor 200 euro heb je de Mercedes onder de mediaplayer in je huis. Prima afstandsbediening, een dedicated systeem.

    iPhone als afstandsbediening is leuk, maar ik denk niet dat ik het zoveel ga gebruiken als de Remote app voor iTunes waar ik een dedicated iTunes server voor op mijn A/V receiver heb aangesloten.

  6. Inderdaad, een Apple TV met Boxee of XMBC en een CrystalHD kaartje erin speelt rustig mkv’s in HD af.

  7. Origineel geplaatst door Tristan
    Inderdaad, een Apple TV met Boxee of XMBC en een CrystalHD kaartje erin speelt rustig mkv’s in HD af.

    Hoe werkt dat kaartje dan? en hoe kan ik het bemachtigen?

  8. Ik heb zojuist een mac mini aangeschaft met plex. Apple tv is in vergelijking met mac mini plex app helemaal niets. Wel duurder natuurlijk.

  9. De combinatie ASRock ION 330 met daarop Ubuntu en XBMC is in ieder geval een prachtige prijs/kwaliteit oplossing. Dan in combinatie met de IPhone apps xbmc en myNZB en wat scripting en je bent heer en meester.

  10. Ik heb zelf een Eminent en daarop een (gratis) tooltje geinstalleerd. Deze kan ik ook met mijn iPhone bedienen (via IP) en heb dat alleen maar een keer getest : was leuk. Maar verder nooit gebruikt.

    Ach, het zou een keer grappig kunnen zijn als ze beneden een vrouwenfilm zitten te kijken en ik op zolder dat ding telkens op “pauze” zet. Leuk, maar meer ook niet.

  11. Ach, en zo zijn er 23000 mediacenters en iedereen heeft zo zijn voorkeur. Ik heb zelf een Xtreamer. Kost geen drol (99 euro inclusief WiFi) en heeft al een hele tijd een keurige iPhone remote.

  12. Nou nog voor de popcorn hour en ik Ben een blij man

    Lijkt me wel wat

  13. Ik raad een dVico TVIX 6500a aan. …de Mercedes onder de mediaplayer

    Heb de Tvix 7000 de 6500 maar dan in een canister vorm, maar die staat al een half jaar stil, hoop problemen mee. Updates schieten niet op. Toch maar weer de Popcorn Hour aangezet. Het idee van de app is aardig.

  14. Ik heb een Apple TV MET Crystal HD kaartje en XBMC en dat werkt voor geen meter (haperingen !)

    Kunnen die TVIX’en HFS+ schijven lezen ? Welke mediaplayer kan dat dan WEL ?

  15. Xtreamer kon dit ook al, bediend worden via de Iphone.

  16. Hdx & popcorn kan je ook via je iPhone besturen.
    Even dexe plugin op je nmt apparaat instaleren.

    http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=20073

  17. @bzguy: Heb je binnen XBMC wel aangegeven dat je het renderen van video via het kaartje wilt afhandelen? Anders werkt het inderdaad niet…

    Ik gebruik zelf een ASRock ION 330 met XBMC Live… werkt geweldig en er zijn een hele sloot aan remote-apps voor XBMC te vinden.

  18. Origineel geplaatst door Bigfoot87
    @bzguy: Heb je binnen XBMC wel aangegeven dat je het renderen van video via het kaartje wilt afhandelen? Anders werkt het inderdaad niet…Ik gebruik zelf een ASRock ION 330 met XBMC Live… werkt geweldig en er zijn een hele sloot aan remote-apps voor XBMC te vinden.

    @ Bigfoo : ja hoior, rendering via Crystal HD, maar is toch nog stotterend.

    Werkt jouw ASRock ION met HFS+ ?

  19. Origineel geplaatst door obi
    Xtreamer kon dit ook al, bediend worden via de Iphone.

    Goh. ; )
    Kijk eens een paar reacties boven je?

  20. Iedereen probeert steeds alles op zijn TV aan te sluiten
    Ik heb juist de grootse IMa c gekocht die er was en de rest eruit gegooid
    Ik heb alleen nog een internet aansluiting en een iphone
    geen kabel of andere abo’s
    Bij ons ‘s avonds nieuws om 20.00 via journal gemist en daarna een van onze favoriete series house of flashforward vaak kijken we ook uitzending gemist o.i ik mis de TV niks en het scheelt veel geld wat helaas wel weer zal opgaan aan de nieuwe IPad maar goed

  21. Gebruik sinds kort mijn iphone als mediaplayer. Aangesloten met kabel op tv en streamen vanaf mijn macbook met airvideo app. Kan alleen geen ts mappen spelen, verder alles. Goedkope oplossing: 50 euro. Juist omdat er zoveel mediaplayers zijn en ik door de bomen het bos niet meer kan zien heb ik voor deze oplossing gekozen.

  22. Hmm, de schrijven spreekt zichzelf aardig tegen: “Bij veel Apple-gebruikers is de Apple TV een geliefd apparaat om verschillende typen mediabestanden af te spelen op de TV en geluidsinstallatie.”
    en:
    “Zoals bekend is de Apple TV begrensd in het aantal bestandstypen dat afgespeeld kan worden. Eigenlijk worden de gebruiksmogelijkheden enigszins beperkt door de faciliteiten die Apple inbouwt.”
    Wat volgens mij precies dé reden is waarom voor veel (Apple) gebruikers zoiets als de Apple tv niét een geliefd apparaat is!

  23. Mijn oplossing: een LaCie NAS met een PS3… ideaal! Oke geen iphone als afstandsbediening, maar wel FullHD. En kan er nog op gamen ook!

  24. @Basic1: Bestaat al, zoek maar eens MediaTank Controller op of iets in die aard, denk dat die in de comunity installer staat.
    Ik gebruik het voor m’n HDX (zelfde firmware als pch) en het werkt perfect.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.