Mediaplayers van TVIX bedienbaar met de iPhone

Bij de mediaspelers van TVIX is een firmware-update verkrijgbaar waardoor je de iPhone als afstandbediening kunt gebruiken.

tvix-HD-N1Bij veel Apple-gebruikers is de Apple TV een geliefd apparaat om verschillende typen mediabestanden af te spelen op de TV en geluidsinstallatie. Maar mediaspelers heb je van veel meer merken en in allerlei uitvoeringen. Met dergelijke apparaten kun je niet alleen muziek, films en foto’s in verschillende bestandsformaten opslaan en afspelen maar meestal kun je die media ook delen via je (draadloze) netwerk. Het merk TVIX brengt nu een firmware-update uit waardoor enkele modellen ook met de iPhone als afstandbediening gebruikt kunnen worden.

Als film- en muziekliefhebber en bovendien intensief Apple-gebruiker wil je altijd méér dan de gemiddelde apparaten standaard aan mogelijkheden bieden. Zoals bekend is de Apple TV begrensd in het aantal bestandstypen dat afgespeeld kan worden. Eigenlijk worden de gebruiksmogelijkheden enigszins beperkt door de faciliteiten die Apple inbouwt. Zodat je bijvoorbeeld geen MKV-bestanden kunt afspelen die je wel in grote getale op internet kunt vinden en downloaden en die je toegang geven tot (onder andere) actuele filmtitels.

Nog afgezien van de actualiteit is ook de beeld- en geluidskwaliteit een aspect van belang en ook daar beperkt de Apple TV zich tot 720p beeldresolutie.

De TVIX mediaplayers HD N1 en HD M-6600 spelen zowel 1080p videobestanden af alsook FLAC-audiobestanden én hebben beiden een firmware-upgrade gekregen die het mogelijk maken om via een WiFi-netwerk bediend te worden met een iPhone. Zodra je via het ip-nummer op de player inlogt krijg je een interface te zien die je brengt bij de muziek- en beeldmedia op het apparaat. Gesteld dat alle mediainformatie aanwezig is krijg je ook de betreffende hoesjes van de muziek en films te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2010, 8:40
Categorie Apps
Onderwerpen audio, muziek, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.