iPad alvast te bestellen in enkele Europese landen

Apple is vandaag begonnen met het verzamelen van bestellingen voor de iPad in diverse Europese landen. Ze zullen op 28 mei worden uitgeleverd.

ipad 3gApple is vandaag begonnen met het verzamelen van bestellingen voor de iPad in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. De iPads zullen vanaf 28 mei worden uitgeleverd aan klanten. Opvallend is dat de prijzen in Duitsland zijn verlaagd naar hetzelfde niveau als in andere Europese landen: de extra kopieerheffing van 15 euro geldt alleen nog voor de 64GB iPads.

Dat heeft ermee te maken dat Apple blijkbaar achteraf heeft ontdekt dat een minimale capaciteit van 40GB nodig is voor de heffing. Bij aankoop van een iPad 3G kun je in Duitsland meteen een micro-simkaart van O2 of Vodafone meebestellen voor het schamele bedrag van €0,20. Je betaalt bij O2:

  • 200MB per maand: €10
  • 1GB per maand: €15
  • Onbeperkt per maand: €25

Vodafone is behoorlijk duurder:

  • 200MB per maand: €19,95
  • Onbeperkt per maand: €29,95

De pre-orders zijn eveneens gestart in Canada, Japan en Australië.

ipad toetsenbordNaast de iPads zijn diverse accessoires in pre-order te bestellen: zo is er de Keyboard Dock (€69), de gewone dock (€29), een extra oplader (€29), een VGA-adapter (€29), de Camera Connection Kit (€29) en Apple’s officiële iPad-hoesje (€39) dat in onze review niet zo in de smaak viel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2010, 9:05
Categorie Providers
Onderwerpen europa, ifund, investering, ipad, preorder, sdk, startup

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.