McEnery klaar voor WWDC

Apple treft voorbereidingen voor WWDC 2018

De eerste banners hangen al

Nog een paar dagen, dan gaat WWDC 2018 van start. Bij het McEnery Convention Center zijn de eerste voorbereidingen al te zien. Apple brengt banners, vlaggen en andere decoraties aan om voor iedereen duidelijk te maken dat er een groot evenement aan komt.

McEnery Convention Center

Het McEnery Convention Center in San José is dé centrale plek waar het dit jaar gaat plaatsvinden. Net als vorig jaar heeft Apple de eerste voorbereidingen getroffen. Op de gevel is een groot doek zichtbaar, met daarop de witte schuifjes en knopjes van de uitnodiging. Buiten hangen medewerkers vlaggen aan lichtmasten en in het gebouw zijn posters met het bekende witte design te zien.


Alle activiteiten vinden dit jaar plaats in het McEnery Convention Center, op een paar kilometer van Cupertino. Hier zal maandag om 19:00 uur de traditionele keynote plaatsvinden, gevolgd door een week lang workshops, labs en andere sessies. Voor ontwikkelaars is het een unieke kans om rechtstreeks in contact te komen met de engineers die dagelijks betrokken zijn bij de ontwikkeling van iOS, macOS en de ontwikkeltools.

McEnery voorbereidingen WWDC 2018
Foto via @NatashaTheRobot

Apple heeft ook wat gastsprekers uitgenodigd, al zullen ze niet allemaal een praatje houden. Zo komt Kayla Itsines langs om in het nabijgelegen City National Civic-theater een workout bootcamp te geven. De personal trainer heeft een succesvolle app met de naam Sweat with Kayla in de App Store staan (die app kost je overigens wel €120,- per jaar).

McEnery klaar voor WWDC87
Foto via @Standapart_Tech

Apple gaat op WWDC 2018 in ieder geval iOS 12 onthullen, plus updates voor watchOS, tvOS en macOS. Daarnaast zouden we aankondigingen kunnen zien op allerlei andere gebieden zoals augmented reality, gezondheid en mogelijk ook een goedkopere Beats-speaker met HomePod-functies. In ons artikel met verwachtingen over WWDC 2018 lees je er meer over. WWDC is niet bedoeld om nieuwe hardware aan te kondigen, maar Apple heeft dat in het verleden wel gedaan. Zo werden in 2017 nieuwe iPad Pro’s, de iMac Pro en de HomePod onthuld. iCulture doet natuurlijk ook dit jaar weer verslag en wie het allemaal zelf wil meebeleven kan kijken naar de WWDC livestream.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2018, 12:03
Categorie Apple
Onderwerpen wwdc, wwdc 2018
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.