apple_watch_app_sport

‘Maximaal één Apple Watch-reservering per persoon’

Je mag op 10 april maximaal één Apple Watch per persoon reserveren, aldus gelekte documenten. Bij iPhone-reserveringen mocht je twee kopen.

apple_watch_app_sportBen je van plan om op 10 april de Apple Watch te reserveren, zodat je hem op 24 april in een buitenlandse Apple Store kunt oppikken? Houd er dan rekening mee dat je niet het horloge van bijvoorbeeld een vriend of familielid tegelijkertijd kunt meenemen. Volgens gelekte documenten in handen van MacRumors, is er slechts één Apple Watch-reservering per persoon mogelijk.


In documenten van Apple’s reserveringsdienst staat het volgende vermeld:

De beschikbaarheid van de Apple Watch kan veranderen. Je kan een reservering alleen oppikken bij de Apple Store die je hebt gekozen. Als je een reservering niet op het afgesproken tijdstip ophaalt zal hij worden geannuleerd en keert het product terug naar de voorraad. Er is maximaal één reservering per klant mogelijk. De hoeveelheid reserveringen zal mogelijk worden beperkt. Apple kan een reservering weigeren, beperken of annuleren als blijkt dat de klant misleidende of frauduleuze informatie heeft opgegeven, of een manier heeft gevonden om het reserveringssysteem te omzeilen.

Apple heeft in het verleden een reserveringssysteem gebruikt voor de iPhone, maar hierbij was het mogelijk om er twee per persoon opzij te laten leggen. Bij de Apple Watch is dit beperkt tot slechts één persoon. Het heeft wellicht te maken met hoe Apple met de voorverkoop omgaat: de reserveringen lijken vrij persoonsgebonden, waarbij je bijvoorbeeld langs kunt komen om het horloge alvast om te proberen. Eerder vandaag bleek ook dat Apple de verkoop van nieuwe producten anders wil aanpakken. Apple-topvrouw Angela Ahrendts wil graag een einde maken aan de lange rijen voor Apple Stores.

Je leest meer over de verkoop van de Apple Watch in ons artikel ‘Apple Watch kopen‘. Meer weten over de reserveringen? Lees dan ook ‘Apple Watch pre-order: zo werkt het‘.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2015, 16:29
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.