Adobe Document Cloud

Adobe Reader voor iOS krijgt nieuwe naam: Adobe Acrobat DC

Adobe Reader heet voortaan Adobe Acrobat DC - PDF Reader en heeft cloudfunctionaliteit en een nieuw uiterlijk gekregen.

Adobe Document CloudWe schreven er een maand geleden al over: Adobe gooit het hele Acrobat-platform om. Voor iPhone- en iPad-gebruikers is dit vooral te merken aan de nieuwe naam en icoon van de Adobe Reader-app voor iOS: deze heet nu Adobe Acrobat DC.

De app heeft een nieuwe, strakke interface en is veel sterker gericht op cloudfuncties. Dat betekent dat je al je (PDF-) bestanden voortaan online kunt opslaan en op al je apparaten kunt benaderen.

Wie met PDF-bestanden werkt kan bijna niet om Adobe’s Acrobat-platform heen. Maar de softwaretools die het bedrijf aanbood waren behoorlijk verouderd. Dat realiseerde Adobe zich ook en met de overgang van Acrobat XI naar Acrobat DC (waarbij DC staat voor Document Cloud) is Adobe weer helemaal bij de tijd. Adobe’s Document Cloud werkt met verschillende componenten. Naast de website (die als centraal punt dient) is er vergaande samenwerking met Microsoft Office en kan veel nu gedaan worden met de mobiele apps.

Zo is Adobe Acrobat DC vooral bedoeld om PDF-bestanden te lezen en van commentaar te voorzien en is er Adobe Fill & Sign om digitale handtekeningen te plaatsen op PDF-bestanden en PDF-formulieren in te vullen. Is er binnen een bedrijf een workflow waarbij meerdere leidinggevenden hun handtekening moeten zetten onder documenten, dan kan dat voortaan met de Adobe eSign Manager DC-applicatie.

acrobat-dc-mobile-app-tools

Interessant is dat Adobe zijn Document Cloud, waar je al je Office- en PDF-bestanden kunt opslaan, niet gekoppeld heeft aan zijn andere cloud-opslagdiensten zoals Creative Cloud. Creative Cloud wordt gebruikt voor de ‘creatieve’ applicaties van Adobe, zoals Photoshop en Premiere. Wel is Adobe Document Cloud gratis beschikbaar voor bestaande Creative Cloud-abonnees.

Er zijn verschillende Document Cloud-abonnementen mogelijk. Wie alleen formulieren wil inscannen (bijvoorbeeld met de iPhone-camera) en omzetten naar PDF betaalt hiervoor €9,99 per maand. Voor het uitgebreid bewerken van PDF-bestanden is een Acrobat Pro DC-abonnement nodig à €24,99 per maand. Vreemd genoeg wijken deze in-app prijzen af van de abonnementsprijzen via de Acrobat-website: daar betaal je voor een Pro-abonnement €30,24 per maand (of €18,12 per maand als je voor een jaar betaalt).

Wat betreft de Acrobat DC-app zelf, hiervan is de gratis functionaliteit grotendeels gelijk aan die van het oude Adobe Reader: je kunt er PDF-bestanden of andere bestandsformaten mee lezen en aantekeningen maken. Zonder Acrobat-abonnement zijn de overige opties niet bruikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2015, 18:29
Categorie Apps
Onderwerpen acrobat, adobe, pdf

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.