Dit zijn de eerste beelden van Mario Kart voor smartphones

De eerste beelden van Mario Kart voor mobiel zijn online verschenen. Ook zijn er eindelijk meer details bekend over deze mobiele Mario Kart, die nog in de zomer beschikbaar moet komen.

Al in februari 2018 werd Mario Kart Tour voor iPhone en iPad aangekondigd, maar officieel heeft Nintendo nog geen beelden of verdere details naar buiten gebracht. Een paar maanden terug liet Nintendo weten dat de game vanaf de zomer van 2019 beschikbaar zou zijn en nu is een beta voor Android-gebruikers van start gegaan. We hebben daarom eindelijk de eerste beelden van Mario Kart Tour, plus een aantal interessante details.

Mario Kart Tour beelden en details

Zoals op onderstaande video te zien is, speel je Mario Kart Tour in portretstand. Dat betekent dat je je iPhone verticaal moet houden, en dus niet horizontaal zoals bij de meeste andere racegames. De karts gassen automatisch, vergelijkbaar met Super Mario Run waarin Mario ook automatisch rent.

https://www.youtube.com/watch?v=CqugEfiC9Do

Voor de kart staat een grote pijl, die aangeeft in welke richting je rijdt. Je bestuurt het spel met één hand door over het scherm te vegen, maar je kan je toestel ook kantelen. Je kan ook driften en springen om te zorgen dat je op de eerste plaats eindigt. Elke baan bestaat uit twee rondes en zijn daarmee dus korter dan de gewone versies van Mario Kart. De Grand Prix-cups bestaan voor een groot deel uit banen van eerdere games, waaronder Luigi’s Mansion uit de Nintendo DS-versie en Choco Island 2 uit Super Mario Kart voor de SNES. Je kan racen in drie verschillende snelheden, namelijk 50cc, 100cc en 150cc. De extra snelle stand 200cc uit de laatste consolegames is niet beschikbaar.

Mario Kart Tour met Toad en Toadette.

De regels wat betreft items zijn ook iets anders. Zodra je tegen een itemdoos aanrijdt, is het aantal voorwerpen dat je krijgt afhankelijk van het personage waarmee je racet. Zo krijgt Donkey Kong meer items op een Donkey Kong baan dan Mario op diezelfde track. Je krijgt ook items aan het begin van de race als je de juiste glider gekozen hebt. Nintendo heeft dus duidelijk gekozen voor dezelfde insteek als bij Super Mario Run, die ook speciaal gemaakt was voor smartphones. Op dit moment bevat de game maar liefst 24 personages, die je ook allemaal in Mario Kart 8 (Deluxe) vindt. De game krijgt ook een online-modus voor acht personen.

Mario Kart Tour met Peach en personages.

Mario Kart Tour is vanaf de zomer van 2019 beschikbaar voor iOS en Android. Zoals eerder aangekondigd is Mario Kart Tour free-to-start. Het is daarom nog maar de vraag of Mario Kart Tour in België gaat verschijnen. Nintendo heeft laten weten dat games met bepaalde in-game verdienmodellen niet meer in België uitgebracht worden, vanwege de regels omtrent lootboxes. In de zomer komt Nintendo ook nog met Dr. Mario World, een puzzelgame in de bekende Dr. Mario-serie.

Bekijk ook

Mario Kart Tour wordt 'free-to-start'

Je hoeft bij Nintendo's komende game Mario Kart Tour niet vooraf te betalen. Ontwikkelaar DeNA heeft bevestigd dat de game 'free-to-start' zal zijn.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 22 mei: Opmerking over release in België toegevoegd.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.