Dr. Mario World

Nintendo brengt Dr. Mario World deze zomer naar iOS

Nintendo heeft een nieuwe game voor iPhone en iPad aangekondigd. Deze zomer kun je virussen uitroeien in de puzzelgame Dr. Mario World. Op Mario Kart Tour moet je helaas wat langer wachten.

De afgelopen tijd is het behoorlijk stil geweest rondom Nintendo’s mobiele games, ondanks de belofte van twee tot drie games per jaar. Nintendo maakt vandaag een einde aan die stilte, want tijdens de nabespreking van de kwartaalcijfers is Dr. Mario World aangekondigd. Het is een nieuw deel in een langlopende serie puzzelgames, met Mario in zijn doktersoutfit in de hoofdrol.

Dr. Mario World naar iOS

Dr. Mario verscheen voor het eerst in 1990 op de NES. Latere delen verschenen op bijna alle Nintendo-spelcomputers, zoals de Game Boy, Wii en Nintendo 3DS. De puzzelgame is een soort Tetris, waarbij je virussen uitroeit door pillen te gooien. Elk virus in het speelveld heeft zijn eigen kleur en door de gekleurde pillen die naar beneden vallen zo te draaien, verdwijnen de virussen als sneeuw voor de zon. Door combo’s te maken en slim te spelen haal je een steeds hogere score. Onderstaande trailer van de meest recente versie voor de Nintendo 3DS laat meer zien van het concept.

Nintendo brengt in het begin van de aankomende zomer Dr. Mario World uit voor iOS en Android. De game is het eerste resultaat van een samenwerking tussen Nintendo en LINE. LINE is een chatapp en sociaal netwerk in één en is vooral populair in Japan, Taiwan, Thailand en Indonesië. Nintendo en LINE werkten al eerder samen voor deze chatapp, maar Dr. Mario World is het eerste resultaat op het gebied van games.

Dr. Mario World is vanaf het begin van de zomer wereldwijd beschikbaar. De game zal gratis te spelen zijn, maar bevat wel optionele in-app aankopen. Nintendo heeft laten weten dat de game in ongeveer zestig regio’s beschikbaar zal zijn, dus Nederland en België zitten hier waarschijnlijk wel bij.

Mario Kart Tour uitgesteld

Ander nieuws vanuit Nintendo: de eerder aangekondigde game Mario Kart Tour is helaas uitgesteld. De game werd exact een jaar geleden aangekondigd en moest voor maart 2019 verschijnen, maar deze datum halen ze niet meer. De game staat nu gepland voor de zomer van 2019. Zoals we eerder al schreven wordt Mario Kart Tour free-to-start. Dat betekent dus dat je de game gratis kan spelen, maar dat je moet betalen om alles uit de game te halen.

Helaas heeft Nintendo om de pijn te verzachten nog steeds geen beelden vrijgegeven van de game, dus we weten nog niet hoe het spel eruit gaat zien, hoeveel racebanen er in zitten en hoeveel speelbare personages de game heeft.

Bekijk ook

Mario Kart Tour aangekondigd voor iPhone en iPad

Nintendo werkt aan Mario Kart Tour, een mobiele versie van het bekende racespel. De iOS-versie van Mario Kart staat gepland voor 2019.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 februari 2019 om 8:52
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.