Mario Kart

Mario Kart Tour wordt ‘free-to-start’

Je hoeft bij Nintendo's komende game Mario Kart Tour niet vooraf te betalen. Ontwikkelaar DeNA heeft bevestigd dat de game 'free-to-start' zal zijn.

Free-to-start voor Mario Kart Tour

Net als bij Animal Crossing en Fire Emblem Heroes kun je de game proberen zonder iets te betalen. Wel zijn er in-app aankopen. Nintendo-president Satoru Iwata zei in maart 2015 dat hij niet houdt van de term ‘free-to-play’. Hij vond het een oneerlijke voorstelling van zaken en gaf de voorkeur aan de term ‘free-to-start’. Deze aanpak volgde het bedrijf dan ook bij de recentere titels, zoals Animal Crossing. Ze zijn gratis te downloaden en je kunt ze spelen zoveel je wilt. De in-app aankopen zijn optioneel. Op de webpagina van Animal Crossing staat ook de term ‘free-to-start’ als betaalmodel.


Mario Kart

Bij Super Mario Run koos Nintendo voor een andere aanpak: je kon alleen de eerste levels gratis spelen en daarna moest je een tientje betalen om toegang te krijgen tot de rest van de game. Het leverde tientallen miljoenen downloads op, maar uiteindelijk leverde het voor Nintendo niet zoveel geld op. Maar weinig mensen waren bereid om in één keer een relatief hoog bedrag te betalen. Bij de kleine aankopen die je Animal Crossing vindt blijken spelers veel meer bereid om te betalen, ook al zijn ze optioneel. Spelers hebben er iets voor over om iets sneller vooruit te komen in de game.

Mario Kart Tour komt vóór maart 2019

Mario Kart zal waarschijnlijk dezelfde aanpak volgen. Zo zou je extra karts kunnen vrijspelen met een in-app aankoop of meedoen aan events waar je normaal een ticket voor moet verdienen.

Eén ding weten we in ieder geval ook: de game moet uitkomen in het fiscale jaar dat eindigt in maart 2019, zo is bekend gemaakt. Dat betekent tussen begin april 2018 en eind maart 2019.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2018, 19:16
Categorie Apps
Onderwerpen kartgame, mario
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.