Reacties voor: Apple maakt het moeilijker om macOS-updates te negeren

Het wordt moeilijker om updates voor macOS te negeren. De aanpassing geldt voor gebruikers van macOS Catalina en voor de eerdere versies Mojave en High Sierra.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Vind dat je zelf het recht mag hebben om te updaten of niet, en dat dat op wat voor manier dan ook niet gedwongen moet worden

  2. @iPineapple: Ben het helemaal met je eens. Hopelijk komt er alsnog snel een oplossing.

  3. Ik heb ooit bij een jailbreak een tooltje gehad waarbij je een app update kon negeren.
    De volgende update kreeg je dan wel weer aangeboden.
    Dit zou ik ooit graag in ios willen

  4. Ik vind dat je zelf in de hand mag hebben als je updates installeert of niet. Ik heb nog een MacBook Pro eind 2012. Deze draait veel beter op Mojave dan op Catalina. Dus nu wilt Apple dat ik moet updaten naar Catalina?

  5. Origineel geplaatst door Hans
    Ik heb ooit bij een jailbreak een tooltje gehad waarbij je een app update kon negeren.

    De volgende update kreeg je dan wel weer aangeboden.

    Dit zou ik ooit graag in ios willen

    Dan negeer je toch gewoon update A…beetje iculture in de gaten houden totdat update B uit is en dan sla je A dus over 🙂

  6. Nergens wordt vermeld dat Apple mensen gaat dwingen om updates te installeren, er staat alleen dat de meldingen voortaan moeilijker zijn te verbergen.

  7. Origineel geplaatst door Jürgen
    Ik vind dat je zelf in de hand mag hebben als je updates installeert of niet. Ik heb nog een MacBook Pro eind 2012. Deze draait veel beter op Mojave dan op Catalina. Dus nu wilt Apple dat ik moet updaten naar Catalina?

    Nee word tijd dat je een nieuwe Mac koopt het is 2020 😂 hoelang doe jij met je Mac wow! Haal elke drie jaar een nieuwe! Vind ze traag worden na paar jaar gebruik😅 je kan die Mac niet eens meer updaten of wel? Lol

  8. @J: Dan zou ik je aanraden gewoon een schone installatie uit te voeren, als je Mac daadwerkelijk traag is na 3 jaar gebruik. Ik heb een MacBook Air uit 2013 en Mac mini uit 2018. Die MacBook Air draait de laatste software na een schone installatie als een zonnetje. Een nieuwe Mac kopen elke 3 jaar is dus een kwestie van onwetendheid in plaats van noodzaak.

  9. @J: Ik doe ook al weer 5 jaar met mijn MacBook Pro uit 2015, hij doet het nog prima.

  10. @J: Ik doe ook al 5 jaar met MacBook Pro uit 2015. Draait nog als een zonnetje op Catalina terwijl ik dat ding nog nooit opgeschoond heb. Ik koop voorlopig nog geen nieuwe

  11. @J: Yep ook mijn MacBook Pro 2015 werkt prima op Catalina.
    Ik zit op deze cyclus: elke 7 jaar MacBook, elke 5 jaar iPad (mini), elke 3 jaar iPhone (maar dit jaar lijkt een jaartje langer ook nog te kunnen).
    Ik koop overigens wel altijd de snelste versie met extra geheugen.

  12. Origineel geplaatst door Genesis
    Nergens wordt vermeld dat Apple mensen gaat dwingen om updates te installeren, er staat alleen dat de meldingen voortaan moeilijker zijn te verbergen.

    Eens. Maar het is wel f(_)cking irritant om telkens die melding voorbij te zien komen als je ervoor kiest om niet te upgraden. Voor zakelijke gebruikers is het vanwege bijv. functionele werking van bedrijfsapplicaties vaak niet verstandig om een nieuwe versie direct na release te installeren. Bij de overgang naar Catalina bleek veel DJ software niet meer te werken. Dat heeft wel even een aantal weken geduurd. Kun je je voorstellen hoe irritant dan die meldingen zijn tijdens een optreden? Of het feit dat iTunes was vervangen door Music en die niet met de XML-playlists bleek te werken, zodat management van muziek ineens niet meer mogelijk was. En dat je dan weken- tot maandenlang die meldingen moet wegklikken?

    Nee, zoiets moet een keuze zijn. Naast de keuze voor wel of niet updaten/upgraden.

  13. Origineel geplaatst door Jürgen
    Ik vind dat je zelf in de hand mag hebben als je updates installeert of niet. Ik heb nog een MacBook Pro eind 2012. Deze draait veel beter op Mojave dan op Catalina. Dus nu wilt Apple dat ik moet updaten naar Catalina?

    Ik denk dat het hier niet zo zeer gaat om grote jaarlijkse systeemupdates maar om de tussentijdse updates voor beveiliging en kleine verbeteringen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.